Σωρεία παραβάσεων φέρεται να εντόπισε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Παππαδάς στη δήλωση πόθεν έσχες του ανεξάρτητου βουλευτή Ανδρέα Πάτση σύμφωνα με το πόρισμα που παρέθεσε ενώπιον της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης. Για το λόγο αυτό ζητεί την παραπομπή της υπόθεσης στον Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών, όπως επίσης και να σταλούν τα πρακτικά στον Γενικό Επίτροπο της Συνέλευσης του Ελεγκτικού Συνεδρίου αλλά και στον Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος.

Παράλληλα η Επιτροπή Πόθεν Έσχες στη σημερινή της συνεδρίαση αποφάσισε να ζητήσει την άρση του τραπεζικού φορολογικού και χρηματιστηριακού απορρήτου του κ. Πάτση, προκειμένου να διερευνηθεί διεξοδικά η εν γένει δραστηριότητά του σύμφωνα και με τα δημοσιεύματα καθώς και η ενδεχόμενη σύναψη συμβάσεων με το Ελληνικό Δημόσιο, κατά παράβαση του άρθρου 57 του Συντάγματος και την αποστολή των σχετικών ευρημάτων στα αρμόδια όργανα.

Σύμφωνα με την απόφαση της Επιτροπής, τα ευρήματα θα αποσταλούν και στο γενικό επίτροπο της επικρατείας του Ελεγκτικού συνεδρίου για καταλογισμό και τυχόν επιστροφή ποσών στο Δημόσιο εφόσον μετά από την άρση διαπιστωθεί αδικαιολόγητος πλουτισμός του ελεγχόμενου.

Κατά πληροφορίες, το φορολογικό έτος 2020 προκύπτει ότι τα εισοδήματα της συζύγου του Ανδρέα Πάτση από επιχειρηματική δραστηριότητα ανέρχονται σε 37.694,84 ευρώ, ενώ στη δήλωση περιουσιακής κατάστασης εντοπίζεται ποσό 15.149,39 ευρώ. Επιπλέον στο πόθεν έσχες του βουλευτή για το 2019 δεν έχει δηλωθεί πισίνα 28 τ.μ. σε ακίνητο της πρώην συζύγου του, η εταιρία της οποίας είχε κι εκείνη με τη σειρά της συμβάσεις με τα ΕΛΤΑ. Μάλιστα, φαίνεται το ακίνητο εν συνόλω να μην έχει συμπεριληφθεί στη δήλωση του κ. Πάτση.

Παράλληλα, σε αγροτεμάχιο στο δήμο Λουτρακίου που κατέχει τη ψιλή κυριότητα ο βουλευτής Γρεβενών φαίνεται να μην έχει δηλωθεί η πλήρης έκτασή του. Συγκεκριμένα, στη δήλωση εντοπίζονται 2.635 τ.μ. τη στιγμή που το αγροτεμάχιο κατά πληροφορίες, είναι συνολικής επιφάνειας 4.029 τ.μ.

Παράλληλα θα εξεταστεί διεξοδικά ο πίνακας συμμετοχών των δηλώσεων Πάτση όσον αφορά τέσσερις εταιρείες της αλλοδαπής, εκ των οποίων οι τρεις ανήκουν στον υπόχρεο με έδρα την Κύπρο και η μια στη νυν σύζυγο του με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο.