Έκπληξη προκάλεσε σε πολλούς η παρουσία του πρώην πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά στην εκδήλωση για τα εγκαίνια των τριών νέων σταθμών του Μετρό στον Πειραιά που πραγματοποιήθηκαν στον σταθμό «Δημοτικό Θέατρο». Τα βλέμματα ήταν στραμμένα τόσο στον πρώην πρωθυπουργό όσο και στον Κυριάκο Μητσοτάκη που κάθονταν στην πρώτη σειρά δίπλα – δίπλα και κατά τη διάρκεια των εγκαινίων είχαν έναν σύντομο διάλογο ο οποίος απαθανατίστηκε και στον τηλεοπτικό φακό.

Ο γρίφος λύθηκε καθώς τόσο ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, όσο και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, υπενθύμισαν ότι επί των ημερών του Αντώνη Σαμαρά ξεκίνησε το συγκεκριμένο έργο τονίζοντας μάλιστα ότι μια δεξιά κυβέρνηση έβαλε το πρώτο λιθαράκι και μια δεξιά κυβέρνηση το ολοκλήρωσε και το παρέδωσε στους πολίτες.

Συζήτηση όμως είχε ο Αντώνης Σαμαράς και με την υπουργό πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, καθώς οι εργασίες για τους νέους σταθμούς μετατράπηκαν σε μια απέραντη ανασκαφή, η οποία ανέδειξε σημαντικά ευρήματα από την αρχαία πόλη του Πειραιά, ορισμένα εκ των οποίων εκτίθενται ελεύθερα στο κοινό σε μόνιμη έκθεση που είναι αφιερωμένη στη σύστημα ύδρευσης της τότε εποχής. Θυμίζουμε ότι ο πρώην υπουργός το 2009 είχε διατελέσει υπουργός Πολιτισμού και είναι γνωστό στο ενδιαφέρον του για την πολιτιστική μας κληρονομιά.

Πάντως, σημειολογικά η κοινή παρουσία πρώην και νυν πρωθυπουργού στέλνει ενωτικό μήνυμα στη γαλάζια παράταξη, σε μια περίοδο που οι κακές γλώσσες σχολίαζαν αρνητικά την απουσία του Αντώνη Σαμάρα από την πρόσφατη συνεδρίαση της γαλάζιας κοινοβουλευτικής ομάδας, ενώ η τελευταία δημόσια παρέμβαση του θυμίζουμε είχε γίνει στο συνέδριο της ΝΔ, όπου ο πρώην πρωθυπουργός είχε εστιάσει στα εθνικά θέματα αφήνοντας αιχμές…