Τις θερμές του ευχαριστίες σε όλους όσοι εργάστηκαν εξαιρετικά σκληρά γι’ αυτό το έργο έτσι ώστε να παραδοθεί εντός των χρονοδιαγραμμάτων, εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στα εγκαίνια των τριών νέων σταθμών του Μετρό του Πειραιά. Είπε ακόμα ότι ήταν ένα έργο που αντιμετώπισε δυσκολίες και κάποιοι υπερέβαλαν εαυτόν έτσι ώστε να ξεπεραστούν τα προβλήματα και να αποδοθεί στους Πειραιώτες.

Το έργο αυτό, τόνισε, είναι μια μόνο απόδειξη της μεγάλης έμφασης που δίνουμε στα μεγάλα έργα υποδομής. Τα οποία, όπως ειπώθηκε ήδη χρηματοδοτούνται από ευρωπαϊκούς πόρους.

Ο κ. Μητσοτάκης ευχαρίστησε και την ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης και τόνισε ότι η Ευρώπη μέσα από το Ταμείο Ανάκαμψης και το νέο ΕΣΠΑ βρίσκεται στο πλευρό της πατρίδας μας.

Ο πρωθυπουργός στάθηκε στην πολύ σημαντική δουλειά που έγινε από το υπουργείο Πολιτισμού στην ανάδειξη των αρχαιολογικών ευρημάτων. Έχουμε δημιουργήσει σχολή για το πως κατασκευάζονται τέτοια έργα υπογράμμισε και είπε ότι στις αρχές του 2024 το αργότερο θα εγκαινιαστεί το Μετρό της Θεσσαλονίκης με πλήρη λειτουργία 5 σταθμών που θα είναι και μουσεία.

Μίλησε για μια πολιτιστική παρακαταθήκη της πόλης. Και μετρό και αρχαία και εδώ στον Πειραιά και στη Θεσσαλονίκη, είπε χαρακτηριστικά.

Για τη σημασία των μέσων σταθερής τροχιάς τόνισε ότι δεν νοείται βιώσιμη ανάπτυξη και μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και παρεμβάσεις φιλικές προς τον πολίτη χωρίς την συμβολή των μέσων αυτών.

Πιστεύω ότι οι πολίτες που έδειξαν μεγάλη υπομονή για την ολοκλήρωση του έργου αυτού θα αισθάνονται μεγάλη ικανοποίηση αφού εκτός από το Μετρό παραδίδονται και νέες πλατείες κοσμήματα.

Όταν ολοκληρωθεί η γραμμή 4 είπε ακόμα πάνω από 1 εκατομμύριο πολίτες θα χρησιμοποιούν το μετρό καθημερινά, σημείωσε.

Ευχαρίστησε τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά γιατί επί των ημερών του ξεκίνησε το έργο.

Live τα εγκαίνια των τριών νέων σταθμών του μετρό στον Πειραιά παρουσία Μητσοτάκη

Κάποιες κυβερνήσεις παραδίδουν πραγματικά έργα και κάποιες μουσαμάδες, είπε αφήνοντας αιχμές για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Με συνέπεια, συνέχεια, σταθερότητα η κυβέρνηση ολοκληρώνει έργα με κοινωνικό πρόσημο, είπε ακόμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Για το εισιτήριο είπε ότι πρέπει να εξεταστεί συστηματικά το πρόβλημα της εισιτηριοδιαφυγής. Σήμερα είναι μια μέρα γιορτής για τον Πειραιά, καλοτάξιδοι οι νέοι συρμοί, κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.