Στα όσα καταλόγισε χθες στην κυβέρνηση ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης κλήθηκε να απαντήσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

«Τον έχουμε καλέσει επανηλλειμένως να ενημερωθεί και ο ίδιος θα αξιολογήσει πως θα χειριστεί την ενημέρωση αυτή. Όσο δεν γίνεται αυτό, τροφοδοτείται ένας επικοινωνιακός πόλεμος και ένα αναπάντητο γιατί που κανείς δεν ξέρει τι εξυπηρετεί καθώς υπάρχει μεγαλύτερη τοξικότητα. Εμείς τον καλέσαμε να ενημερωθεί για να μην μείνει καμία σκιά και να βρούμε τρόπους διόρθωσης παθογενειών στην λειτουργία των υπηρεσιών», τόνισε.

Ο κ. Οικονόμου τόνισε ακόμα ότι δεν πρέπει στην υπόθεση αυτή να μένουμε στα προσχήματα απαντώντας στο επιχείρημα Ανδρουλάκη ότι δεν έχει λάβει επίσημη πρόσκληση. «Αν επιθυμεί όχι δημόσια αλλά θεσμικά να ενημερωθεί με τρόπο που νομικά θα καλύψει εκείνους που θα τον ενημερώσουν ξέρει που πρέπει να πάει», είπε.

Σημείωσε ότι «η ΕΥΠ δεν είναι μια συνηθισμένη υπηρεσία ούτε και πρέπει να γίνονται φέιγ βολάν τα χαρτιά της. Από την στιγμή που βρέθηκε εμπλεκόμενος έχει κάθε δικαίωμα να ενημερωθεί. Αν θελήσει ο τρόπος θα βρεθεί».

Ερωτηθείς από το Newsbeast για το ενδεχόμενο διαρροών από την Επιτροπή θεσμών και διαφάνειας είπε: «Τα μέλη της ΚΟ της ΝΔ θα είναι απολύτως θεσμικοί όπως συμβαίνει πάντα με τα μέλη της παράταξής μας και εύχομαι να συμβεί και από τα άλλα κόμματα.