Τη Δυτική Φθιώτιδα και συγκεκριμένα τη Μακρακώμη επισκέφτηκε το πρωί του Σαββάτου ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα, Τζορτζ Τσούνης. Στο πλαίσιο της επίσκεψης του στην Ευρυτανία ο αμερικανός πρέσβης έκανε μια στάση στη Μακρακώμη και στη συνέχεια πήγε στο εκκλησάκι της Αγίας Τριάδας όπου και προσκύνησε την εικόνα του Αγίου Παϊσίου.

Ο Τζορτζ Τσούνης γεννήθηκε στο Κουίνς της Νέας Υόρκης, 26 Δεκεμβρίου 1967, είναι Aμερικανός ελληνικής καταγωγής δικηγόρος και επιχειρηματίας, που υπηρετεί ως πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ελλάδα, από τις 10 Μαΐου 2022. Είναι μέλος του Δημοκρατικού Κόμματος και η καταγωγή του είναι από την ορεινή Ναυπακτία. Η σύζυγος του Όλγα Αντζουλή κατάγεται από την περιοχή της Φθιώτιδας, και πιο συγκεκριμένα τη Λαμία. Ο πατέρας της μάλιστα ο Γιάννης Αντζουλής διέμενε στην πόλη πριν αναχωρήσει για την Αμερική όπως έκανε αργότερα και ο αδερφός του, πατέρας του Παύλου Αντζουλή γνωστού επιχειρηματία της πόλης μας, όπως σημειώνει το lamianow.gr.

Σε ανάρτησή του ο Πάνος Κοντογεώργος ο οποίος υποδέχτηκε τον αμερικάνο πρέσβη σημειώνει: «Είχαμε την τιμή σήμερα να δεχθούμε την ανεπίσημη επίσκεψη του Πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτείων Γιώργου Τσούνη στη Μακρακώμη. Διερχόμενος για Καρπενήσι σταμάτησε στα μέρη μας συνομίλησε με όλον τον κόσμο στα Ελληνικά, που είναι βεβαίως η μητρική του γλώσσα και πήγαμε μαζί να προσκυνήσουμε την εικόνα του Αγίου Παϊσίου στην Αγία Τριάδα.

Απλός, φιλικός και πραγματικός Έλληνας (προσέξτε όχι απλός φιλέλληνας), κάλεσε το δήμαρχο κι εμένα στην πρεσβεία να συζητήσουμε για την περιοχή και το Δήμο μας.

Ο Γιώργος Τζέιμς (Ιάκωβος) Τσούνης έχει καταγωγή από τον ορεινό Πλάτανο Ναυπακτίας, ενώ η καταγωγή της συζύγου του είναι από τη Φθιώτιδα».