Οδηγίες για τις επικείμενες καλοκαιρινές διακοπές των μελών της κυβέρνησης έδωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια του σημερινού Υπουργικού Συμβουλίου.

Κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση έκανε λόγο για την τελευταία συνεδρίαση πριν τις περιορισμένες διακοπές του Αυγούστου που θα κάνουν οι υπουργοί. Ακολούθως στο κλείσιμο της συνεδρίασης, σύμφωνα με πληροφορίες, τους ευχήθηκε «καλή ξεκούραση», προσθέτοντας πως οι διακοπές τους θα πρέπει να είναι περιορισμένες και χωρίς προκλητικότητα και ότι πάντα όταν φεύγει ο υπουργός, θα πρέπει να βρίσκεται πίσω στο γραφείο είτε ο αναπληρωτής υπουργός είτε ο υφυπουργός, ώστε ο ένας να σκαντζάρει τον άλλον.

Ο κ. Μητσοτάκης είπε χαρακτηριστικά ανοίγοντας τη συνεδρίαση: «Καλημέρα σας αγαπητοί συνάδελφοι. Συνεδριάζουμε ξανά σήμερα – τελευταία συνεδρίαση πριν τις περιορισμένες διακοπές του Αυγούστου – με μία ευρεία ατζέντα, ενώ διαρκεί η μάχη με τις πυρκαγιές, μία αναμέτρηση με την κλιματική κρίση την οποία δυστυχώς επιδεινώνουν και η ανθρώπινη αμέλεια αλλά και οι συνειδητές εμπρηστικές ενέργειες».