Ποικίλα σχόλια έχει προκαλέσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μια ανάρτηση του βουλευτή Α’ Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Χριστόφορου Βερναρδάκη, μέσω της οποίας διερωτάται εάν η υπουργός, Νίκη Κεραμέως είναι η… «Πισπιρίγκου της δημόσιας Παιδείας».

Το σχόλιο του πρώην υπουργού Επικρατείας στο TikTok προκάλεσε έντονες αντιδράσεις καθώς η υπουργός παρομοιάζεται με την 33χρονη μητέρα η οποία κατηγορείται για την δολοφονία της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας.

Εμμέσως ο βουλευτής κατηγορούσε το μέλος της κυβέρνησης πως «δολοφονεί» την δημόσια παιδεία.

Ο κ. Βερβαρδάκης εμφανίζεται στο βίντεο να λέει τα εξής:

«Είναι η Νίκη Κεραμέως η Ρούλα Πισπιρίγκου της Δημόσιας Παιδείας;

1) Στέρησε από 50.000 νέους και νέες την είσοδο στα Πανεπιστήμια.

2) Αναγνώρισε ίσα επαγγελματικά  δικαιώματα στης πάσης φύσεως ιδιωτικά κολλέγια με τα Πανεπιστήμια και τα Πολυτεχνεία. 

3) Έβαλε δίδακτρα σε όλα τα μεταπτυχιακά.

4) Μετέτρεψε την επαγγελματική εκπαίδευση σε ανειδίκευτη φτηνή εργασία και τον μισθό των παιδιών σε χαρτζιλίκι.

5) Προσέλαβε αστυνομικούς στα Πανεπιστήμια, αντί για ερευνητές δασκάλους και πανεπιστημιακούς καθηγητές.

6) Αντικατέστησε τα πτυχία με πιστοποιητικά χαμηλής αξίας».

Να σημειωθεί ότι μετά τον σάλο που προκλήθηκε ο βουλευτής απέσυρε το σχετικό βίντεο από τα social media, αλλά ορισμένοι χρήστες στο twitter το δημοσίευσαν για να σχολιάσουν αρνητικά τη συγκεκριμένη τοποθέτηση.

Βερναρδάκης: Ζητώ συγγνώμη για το απαράδεκτο σχόλιο

Συγγνώμη ζήτησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χριστόφος Βερναρδάκης για το απαράδεκτο βίντεο.

Σε δήλωσή του ο κ. Βερναρδάκης αναφέρει: «Το σχόλιό μου για το αντιεκπαιδευτικό έκτρωμα της κας Κεραμέως ήταν ξεκάθαρα άστοχο. Για αυτό το λόγο και αναγνωρίζοντάς το, το έχω αποσύρει από χθες το βράδυ. Ζητώ συγγνώμη από την κα Κεραμέως για το απαράδεκτο σχόλιο, η πολιτική κριτική μου ωστόσο στο αίσχος που έφερε προς ψήφιση στη βουλή παραμένει στο ακέραιο».

Κεραμέως: Απόπειρα δολοφονίας χαρακτήρα και μισογυνισμός

Η υπουργός Παιδείας απάντησε με ανάρτησή της στο twitter στον Χρισόφορο Βερναρδάκη, πριν εκείνος ζητήσει συγγνώμη, σημειώνοντας πως το συγκεκριμένο μήνυμα ξεπέρασε κάθε όριο.

«Ο κ. Βερναρδάκης ξεπέρασε κάθε όριο. Χυδαιότητα, τοξική πόλωση και διχασμός, απόπειρα δολοφονίας χαρακτήρα, μισογυνισμός… Ο κ. Τσίπρας τι θέση θα πάρει;», ανέφερε η Νίκη Κεραμέως.

ΝΔ: «Η χυδαιότητα που εκπέμπει δεν έχει τέλος»

Η Νέα Δημοκρατία εξέδωσε ανακοίνωση για το επίμαχο βίντεο και τη δήλωση του Βερναρδάκη, αναφέροντας: «Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Βερναρδάκης, ξεπέρασε ακόμη και τα πιο ακραία troll του ΣΥΡΙΖΑ σε τοξικότητα. Σε βίντεο που ανήρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, χαρακτηρίζει την Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, “Πισπιρίγκου της παιδείας”.

Προφανώς πιστεύει ότι παρομοιάζοντας την υπουργό με μια υπόδικο, μπορεί να κερδίσει μερικά λεπτά αντιπολιτευτικής δημοσιότητας. Το μόνο που κάνει είναι να αποδεικνύει ότι η χυδαιότητα που εκπέμπεται από τον ίδιο και το κόμμα του, δεν έχει τέλος! Απαιτούμε από τον κ. Τσίπρα να καταδικάσει την άθλια επίθεση του στενού συνεργάτη του στην υπουργό Παιδείας. Αν δεν το κάνει θα είναι σαν να την συνυπογράφει».