Για τη στάση του γ.γ. του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ απέναντι στην Ελλάδα και την Τουρκία, ρωτήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου. Όπως είπε, «είναι γνωστή η στάση του ΝΑΤΟ σε ότι αφορά τα ζητήματα αυτά και ειδικά του γ.γ. Η κυβέρνηση πάντα γνωστοποιεί τις θέσεις της για την κλιμάκωση εκ μέρους της Τουρκίας και βλέπουμε την αποδοχή των ελληνικών θέσεων ακριβώς γιατί εδράζεται στις διεθνείς συνθήκες».

Για το αν θα θέσει την τουρκική προκλητικότητα ο πρωθυπουργός στην Σύνοδο του ΝΑΤΟ ο κ. Μητσοτάκης είπε: «Η ελληνική εξωτερική πολιτική βασίζεται σε αρχές, έχουμε προχωρήσει σε ενισχύσει της αποτρεπτικής δύναμης της χώρας – αποδομούμε τους έωλους ισχυρισμούς της Άγκυρας και η ελληνική διπλωματία το κάνει αυτό όπου και όποτε χρειάζεται».

Όσον αφορά στο ενδεχόμενο συνάντησης του πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, ο κ. Οικονόμου απάντησε: «Οτιδήποτε υπάρξει θα κοινοποιηθεί και θα ανακοινωθεί, αλλά ούτως ή άλλως είναι συνεχής η ενημέρωση των συμμάχων μας για την κλιμάκωση της τουρκικής προκλητικότητας».