Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας ξεκίνησε την ομιλία τους στο 14ο Συνέδριο της ΝΔ επιτιθέμενος στον Αλέξη Τσίπρα για την χθεσινή του ανάρτηση για τα 600 ευρώ που αναδρομικά δίνει η κυβέρνηση, λέγοντας ότι κανένας αρχηγός της ΝΔ δεν θα σκεφτόταν να τουϊτάρει ένα μήνυμα τόσο παραπλανητικό, τόσο λαϊκίστικο, τόσο επικίνδυνο, να μειώσει την σοβαρότητά του και την αξιοπιστία του.

«Αυτή είναι η διαφορά της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, αυτή η μικρή λεπτομέρεια είναι αυτή που δείχνει τις πολύ μεγάλες διαφορές μεταξύ της κυβέρνησης της ΝΔ και της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ» είπε.

Στη συνέχεια ο κ. Σκρέκας αναφέρθηκε στη επιτυχή αντιμετώπιση από τη κυβέρνηση του μεταναστευτικού και της πανδημίας, ενώ μιλώντας για την επιλογές της κυβέρνησης για τις ΑΠΕ είπε: «Η Ελλάδα εγκαθιστά ΑΠΕ με γρηγορότερο ρυθμό από ότι προσδιορίζει και η πολύ φιλόδοξη ευρωπαϊκή στρατηγική για την πράσινη μετάβαση, με εγκατάσταση το 2020 1.000 MW ΑΠΕ, το 2021 1.500MW νέων ΑΠΕ και το 2022 θα εγκαταστήσουμε και θα συνδέσουμε στο δίκτυο περίπου 2.500 MW νέων ΑΠΕ».

«Αυτό σημαίνει μειωμένο ρεύμα, για κάθε 1.000 MW ΑΠΕ που συνδέουμε στο σύστημα δεν εισάγουμε φυσικό αέριο αξίας 250 εκατομμυρίων ευρώ. Αν τα τρία χρόνια που επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ είχαν γίνει αυτά που γίνονται τώρα, σήμερα θα είχαμε πολύ πιο χαμηλούς λογαριασμούς ενέργειας και θα ήμασταν και πολύ λιγότερο εξαρτημένοι από το ρωσικό φυσικό αέριο» επισήμανε.

Επιπλέον αναφέρθηκε στα μέτρα της κυβέρνησης προκειμένου να έχει επάρκεια σε ενέργεια και στα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και σημείωσε ότι στο τελευταίο «Εξοικονομώ» που έκλεισε πριν λίγες εβδομάδες έγιναν 85.000 αιτήσεις. «Βάλαμε αντικειμενικά κοινωνικά κριτήρια και θα καλύψουμε με τον προϋπολογισμό που έχουμε περίπου 45.000 -50.000 δικαιούχους» είπε υπογραμμίζοντας ότι θα αυξηθεί ο προϋπολογισμός του προγράμματος προκειμένου όλοι να καταφέρουν να αναβαθμίσουν το σπίτι τους και έτσι να μειώσουν την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας, το περιβαλλοντικό αποτύπωμα και να μειώσουν τον λογαριασμό τους.