Η διαχείριση της ανεξέλεγκτης μετανάστευσης την γηραιά ήπειρο, αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο της Συνόδου Ευρωπαϊκής Ένωσης – Αφρικής που θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες το διήμερο 17 και 18 Φεβρουαρίου. Από ελληνικής πλευράς θα μετέχει προφανώς ο ίδιος ο πρωθυπουργός ο οποίος αναμένεται σύμφωνα με πληροφορίες να προσέλθει στη βελγική πρωτεύουσα με συγκεκριμένες προτάσεις για την επίλυση του προβλήματος.  

Ο κ. Μητσοτάκης θα ζητήσει τη συνδρομή των Ευρωπαίων εταίρων για ακόμη μεγαλύτερη φύλαξη των ελληνικών συνόρων καθότι συμπίπτουν με τα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τη λήψη πρωτοβουλιών για την καταπολέμηση των κυκλωμάτων διακίνησης παράτυπων μεταναστών πρωτίστως στο Αιγαίο καθώς επίσης και την παροχή ευκαιριών από την Ευρωπαϊκή Ένωση για νόμιμη μετανάστευση.

Θυμίζουμε ότι προ ημερών ο πρωθυπουργός είχε υπογραμμίσει την ανάγκη καταδίκης «με τους αυστηρότερους όρους», όπως είχε πει, οποιασδήποτε προσπάθειας εργαλειοποίησης των μεταναστών. Μάλιστα στην τηλεδιάσκεψη που είχε διοργανώσει το Ίδρυμα Αφρικής – Ευρώπης είχε τονίσει πως η ελληνική διπλωματία στην Αφρική είναι ισχυρότερη από κάθε άλλη φορά, δεσμευόμενος παράλληλα ότι η χώρα μας συμβάλλει με κάθε τρόπο σε τέτοιου είδους ζητήματα.