Το ενδεχόμενο να μειωθεί ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στα καύσιμα απέκλεισε απαντώντας σε ερώτηση του Newsbeast την Πέμπτη (3/2) ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

«Ότι περιθώριο δημιουργείται στην οικονομική μας πολιτική γίνεται κοινωνικό κεκτημένο για την ενίσχυση του εισοδήματος των πολιτών χωρίς όμως αυτό να θέτει σε κίνδυνο την εκτέλεση του προϋπολογισμού και να οδηγήσει σε ακόμα μεγαλύτερα οικονομικά προβλήματα την χώρα και την ελληνική κοινωνία» απάντηση στην ερώτηση: «Είναι στα σχέδια της κυβέρνησης η μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα;».

Παράλληλα ο Γιάννης Οικονόμου επεσήμανε ότι «ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στα καύσιμα είναι ένα πολύ μεγάλο έσοδο του προϋπολογισμού και θα οδηγούσε σε κίνδυνο την εκτέλεσή του».

«Όταν κανείς συζητά για τόσο μεγάλα ποσά μπαίνει και η παράμετρος αν στην ουσία θα βοηθούνταν όσο έπρεπε και όσο θα μπορούσαν αυτοί που έχουν μεγάλη ανάγκη. Αυτό είπε ο κ. Σκυλακάκης και τίποτα περισσότερο. Η αύξηση στην βενζίνη και το πετρέλαιο πλήττει όλη την κοινωνία και γι’ αυτο η κυβέρνηση με μια σειρά πολιτικών και μέτρα στήριξης που θα έρθουν το επόμενο διάστημα θα βοηθήσει την κοινωνία και δεν θα μείνει κανείς απροστάτευτος απέναντι σε ένα πρωτοφανές κύμα ακρίβειας» συμπλήρωσε.