Μάσκες που κατασκευάστηκαν στην Τουρκία μοίρασε η Βουλή των Ελλήνων στους βουλευτές! Σύμφωνα με πληροφορίες οι αρμόδιες υπηρεσίας παρέδωσαν στα μέλη του Σώματος νέες μάσκες υψηλής προστασίας οι οποίες όμως όπως διαπιστώθηκε, έχουν κατασκευαστεί στη γειτονική χώρα.

Ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας μιλώντας με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, απέδωσε την ενέργεια αυτή σε μειοδοτικό πρόχειρο διαγωνισμό που έγινε από την υγειονομική υπηρεσία για την προμήθεια των μασκών υψηλής προστασίας για τις ανάγκες της εθνικής αντιπροσωπείας.

Συνολικά, δόθηκαν 1.000 ευρώ για 5.000 μάσκες. Όπως εξήγησε ο κ. Τασούλας, δόθηκε από τον μειοδότη, που ήταν μια γερμανική εταιρεία, η χαμηλότερη τιμή, 0,28 ευρώ ανά μάσκα. Πάνω στο κουτί υπήρχε στο λογότυπο η γερμανική σημαία καθώς και η πιστοποίηση της CE της ΕΕ.

Όμως, εκ των υστέρων παρατηρήθηκε ότι λίγο πιο κάτω έγραφε ότι το εργοστάσιο κατασκευής της γερμανικής αυτής εταιρείας είναι στην Κωνσταντινούπολη. «Προφανώς και δεν θα τις αγοράζαμε αν είχε εντοπιστεί αυτό νωρίτερα», είπε ο κ. Τασούλας.