Το δικό του μήνυμα με αφορμή την Ημέρα Μνήμης των Θυμάτων του Ολοκαυτώματος στέλνει ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου τονίζοντας πως «το ”αυγό του φιδιού” επωάζεται κοντά μας κάθε μέρα».

«Το “δεν ξεχνώ”, δεν αρκεί. Το Ολοκαύτωμα δείχνει τι μπορεί να συμβεί σε κατ’ επίφαση “πολιτισμένες κοινωνίες”» τονίζει.

«Η ιστορία του Ολοκαυτώματος πρέπει να διδάσκεται στις νεότερες γενιές, γιατί όπως ανέφερε και ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, είναι σημαντικό να κατανοήσουμε πόσο εύθραυστες είναι οι αξίες μας και οι δημοκρατικοί θεσμοί» αναφέρει όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«ο σημερινό μήνυμα μας καλεί να μην σιωπούμε. Γιατί η ιστορία μας έδειξε τις συνέπειες της σιωπής», υπογραμμίζει ο πρώην πρωθυπουργός.

«Ο ναζισμός, η αντίληψη του φασισμού, στοχεύει στη συστηματική καλλιέργεια μίσους εναντίον όσων ανήκουν σε διαφορετικές εθνότητες»

Ο κ. Παπανδρέου σημειώνει ότι η σημερινή Διεθνής Ημέρα Μνήμης για τα Θύματα του Ολοκαυτώματος, εμπεριέχει πολλαπλά μηνύματα ειδικά για την τωρινή εποχή, όπου αυξάνεται ο αντισημιτισμός, όπως και οι προσπάθειες αλλοίωσης των ιστορικών γεγονότων.

«Οι φρικαλεότητες των ναζί είχαν ως αποτέλεσμα την εξολόθρευση 6 εκατομμυρίων Εβραίων και τον αφανισμό της συντριπτικής πλειονότητας του εβραϊκού πληθυσμού της Ελλάδας», συμπληρώνει.

«Ο ναζισμός, η αντίληψη του φασισμού, στοχεύει στη συστηματική καλλιέργεια μίσους εναντίον όσων ανήκουν σε διαφορετικές εθνότητες, θρησκευτικές κοινότητες ή έχουν διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό» αναφέρει κλείνοντας.