Διευκρινίσεις για την τιμή του PCR test για τον κορονοϊό έδωσε κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης το πρωί της Τετάρτης (12/1) ο Άδωνις Γεωργιάδης εξηγώντας πως «είναι άλλο η λιανική τιμή του και άλλο η χονδρική».

Αναφερόμενος στο θέμα το οποίο έχει προκύψει με την τιμή των μοριακών τεστ υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων τόνισε στον ΣΚΑΪ πως «έχει γίνει μεγάλη σπέκουλα με βάση τις επιτυχίες των δημάρχων Νεάπολης – Συκεών και Χαλανδρίου».

«Άλλο πράγμα το πλαφόν στη λιανική πώληση και άλλο η τιμή που πετυχαίνει έκαστος, όταν αγοράζει περισσότερα του ενός PCR» υπογράμμισε και πρόσθεσε «οι δήμαρχοι μέσα από δημοπρασίες προκειμένου να πετύχουν τις χαμηλότερες τιμές. Υπάρχει διαφορά μεταξύ λιανικής και χονδρικής τιμής». 

«Το πλαφόν είναι η ανώτατη τιμή στη λιανική πώληση. Δεν υπάρχει άλλη χώρα που να έχει χαμηλότερο πλαφόν από εμάς» είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Τεστ κορονοίού

«Το εργαστήριο που διενεργεί PCR στο Χαλάνδρι έκανε συμφωνία να πουλάει στον δήμο 25 ευρώ το κάθε τεστ, ενώ στον πολίτη το πουλάει 40 ευρώ» δήλωσε και συμπλήρωσε πως «υπάρχουν πολλά εργαστήρια που πουλάνε τα τεστ κάτω από 47 ευρώ».

Τι είπε για τη μείωση του ΦΠΑ

Εστιάζοντας στη μείωση του ΦΠΑ ο υπουργός Ανάπτυξης δήλωσε ότι «εξετάζεται ως σενάριο, όμως έχει μεγάλο δημοσιονομικό κόστος. Δεν είμαστε καθόλου σε αυτή την κατεύθυνση αυτή τη στιγμή. Είμαστε πάνω από το πρόβλημα. Δεν θα αφήσουμε κανέναν μόνο του».

Κλείνοντας σχολίασε τη νέα κατάληψη στο ΑΠΘ και τον ξυλοδαρμό καθηγητή στην ΑΣΟΕΕ λέγοντας ότι «συνεχώς θα υπάρχουν επεισόδια. Είναι μια μάχη εν εξελίξει. Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να εξαλειφτούν».