Η κουβέντα των πρόωρων εκλογών είναι διαχρονική, παρά την πανδημία του κορονοϊού που έχει μπει στη ζωή μας από τον Μάρτιο του 2020, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να φαίνεται έτοιμος να κλείσει οποιαδήποτε τέτοια συζήτηση μέσα στο 2022.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των Νέων, ο πρωθυπουργός θα προσπαθήσει να χαράξει την κυβερνητική πορεία για τη νέα χρονιά, δίνοντας έμφαση σε δράσεις που θα σβήσουν τα σημάδια που έχει αφήσει η πανδημία τόσο σε υγειονομικό όσο και οικονομικό επίπεδο, αποκλείοντας τα σενάρια πρόωρων εκλογών.

Πάντως, βάσει όσων αναφέρει το ρεπορτάζ της εφημερίδας, κυβερνητικές πηγές θεωρούν ότι είναι αναγκαία η διαμόρφωση ενός πεδίου που δεν θα δίνει περιθώρια για εκλογολογία, καθώς ενδέχεται να επηρεάσει τον κυβερνητικό σχεδιασμό.

Έτσι, το Μαξίμου αναμένεται να θέσει ως ορίζοντα για τις κάλπες το 2023, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να έχει την δυνατότητα να προχωρήσει σε διορθωτικές κινήσεις στο κυβερνητικό σχήμα, με στόχο την εφαρμογή του πλάνου που θα έχει ως στόχο τη δημιουργία ενός κλίματος που θα φέρει πιο κοντά μία νέα αυτοδυναμία.