Θέματα συνεργασίας με τις χώρες της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής (ενόψει της Συνόδου Κορυφής ΕΕ-Λατινικής Αμερικής/Καραϊβικής, που θα γίνει στις Βρυξέλλες στις 10-11 Ιουνίου 2015), οι εξελίξεις στη Λιβύη, την Υεμένη, καθώς και η συμφωνία σχετικά με το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, θα βρεθούν στο επίκεντρο του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα στο Λουξεμβούργο.
Την Ελλάδα θα εκπροσωπήσει στο Συμβούλιο ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, Νίκος Χουντής.

Επίσης, κατά τη διάρκεια του Συμβουλίου θα παρουσιαστούν οι προτάσεις της Ύπατης Εκπροσώπου της ΕΕ για την Αναθεώρηση της Στρατηγικής Ασφάλειας, θα συνεχιστούν οι διαδικασίες προετοιμασίας της Διάσκεψης Κορυφής της Ανατολικής Εταιρικής Σχέσης και θα υιοθετηθούν Συμπεράσματα για την κατάσταση αναφορικά με το κράτος δικαίου, τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ελευθερία των ΜΜΕ στην πΓΔΜ.

Την Τρίτη, ο κ. Χουντής θα συμμετάσχει στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων στο Λουξεμβούργο, όπου θα συζητηθούν οι διαθεσμικές σχέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η ανάγκη αντιμετώπισης του ζητήματος της ριζοσπαστικοποίησης, καθώς και της διαφύλαξης των θεμελιωδών αξιών της ΕΕ στο πλαίσιο καταπολέμησης της τρομοκρατίας.