Σκληρή κριτική στον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Πανούση και τον τρόπο που χειρίζεται τα ζητήματα δημόσιας τάξης, άσκησε ο γραμματέας της Ν.Δ., Ανδρέας Παπαμιμίκος, με αφορμή τα νέα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας.

Μιλώντας στον Real FM, ο κ. Παπαμιμίκος υπογράμμισε: «Νομίζω ότι οι πράξεις μιλούν από μόνες τους δεν χρειάζεται να το πω εγώ. Το να γράφει ένας εξαιρετικός κατά τ’ άλλα καθηγητής και νομικός άρθρα δε λέει κάτι. Είναι μέλος της κυβέρνησης και είναι υπουργός Προστασίας του Πολίτη, όταν τις τελευταίες 20-25 ημέρες έχουμε καταλήψεις σε πανεπιστήμια, καταλήψεις σε δημαρχεία, σε επιμελητήρια, όταν έχουμε εισβολή μέσα στη Βουλή, έχουμε καμένα αυτοκίνητα, καμένες περιουσίες κάποιος δεν κάνει καλά τη δουλειά του και δεν βλέπω καμία ευαισθησία».

Και σημείωσε: «Αν ο κοινός νους θεωρεί λογικό να καίγονται αυτοκίνητα να καίγονται καταστήματα και να έχουμε καταλήψεις, συγνώμη τότε μάλλον εγώ είμαι εξαίρεση και δεν ανήκω στους ανθρώπους της κοινής λογικής. Αλλά εγώ θέλω να σταθώ και σε κάτι άλλο που για μένα είναι πάρα πολύ σημαντικό. Χθες είχαμε τη βεβήλωση του μνημείου του Αγνώστου Στρατιώτη, αυτό που έγινε είναι ιεροσυλία, είναι ντροπή και προσβάλλει τον κάθε Έλληνα. Το πιο ιερό πράγμα στη ζωή είναι να τιμάς και να σέβεσαι τους νεκρούς σου και αυτό δεν έχει καμία σχέση ούτε με ιδεολογίες, ούτε με σκοπιμότητες. Είναι πάνω από ιδεολογίες. Δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο αυτή η κατάσταση».

«Δεν θα επιτρέψουμε, όσο μας επιτρέπουν βέβαια τα περιθώρια μας σαν αξιωματική αντιπολίτευση, η χώρα να γίνει ξέφραγο αμπέλι. Δυστυχώς φοβάμαι ότι οι ιθύνοντες της κυβέρνησης μάλλον δεν μπορούν να ξεπεράσουν την εφηβική τους αρρώστια», τόνισε ο κ. Παπαμιμίκος και επισήμανε: «Συνεχίζουν να λειτουργούν ως θαυμαστές, αν όχι προστάτες καθενός που πιστεύει ότι η βία, η δολοφονία, η καταστροφή, είναι πραγματική πολιτική δράσης, γιατί αυτό πιστεύουν κάποιοι από αυτούς».

«Εμείς αυτό που λέμε και το λέμε καθαρά και το φωνάζουμε είναι ότι ο ελληνικός λαός έστειλε μήνυμα μέσα από τις εκλογές. Επιτέλους ας κυβερνήσουν αυτοί που εξελέγησαν», σημείωσε.

Στο ερώτημα αν θεωρεί πιθανό το θέμα των εκλογών ο κ. Παπαμιμίκος ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Εμείς δεν ζητάμε εκλογές. Ο κ. Τσίπρας θα κάνει εκλογές, γιατί έχει μια συγκεκριμένη στρατηγική, γι’ αυτό αφήνει να διαμηνύεται αυτό το μήνυμα από διάφορους συνεργάτες του και βουλευτές είτε γιατί θέλει να πάει σε ρήξη με το εξωτερικό, είτε γιατί θέλει να πάει σε ρήξη με το εσωτερικό. Αυτή είναι η στρατηγική του. Είναι πολύ ξεκάθαρη και γι’ αυτό επί της ουσίας δεν έχει κάνει τίποτα».