Στο Πολυτεχνείο βρέθηκε λίγο μετά τις 9:15 την Τετάρτη (17/11) η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου για την κατάθεση στεφάνου ενόψει της συμπλήρωσης 48 χρόνων από την εξέγερση της 17ης Νοέμβρη του 1973.

Η Πρώτη Πολίτης της χώρας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου εισήλθε στον προαύλιο χώρο του Πολυτεχνείου κατέθεσε το στεφάνι και αποχώρησε χωρίς να μιλήσει στους δημοσιογράφους ενώ λίγο αργότερα το Γραφείο Τύπου της Προεδρίας της Δημοκρατίας εξέδωσε ανακοίνωση με τη δήλωσή της.

«Τιμάμε όλους τους αγωνιστές που όρθωσαν το ανάστημά τους στη βία και την ανομία»

«Η εξέγερση του Πολυτεχνείου τον Νοέμβριο του 1973 υπήρξε η κορύφωση της αντίστασης κατά της δικτατορίας.
Τιμάμε τα θύματα, τους φοιτητές, και όλους τους αγωνιστές που όρθωσαν το ανάστημά τους στη βία και την ανομία. Οι θυσίες τους, όπως και η αγάπη τους για ελευθερία και δημοκρατία, εξακολουθούν να εμπνέουν» ανέφερε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

«Σήμερα οι νέοι και οι νέες, που μετά την οικονομική κρίση βιώνουν και αυτή της πανδημίας, καλούνται να πορευθούν σε έναν πολυσύνθετο κόσμο, γεμάτο προκλήσεις και αβεβαιότητες. Έχουμε χρέος να σταθούμε δίπλα τους και να στηρίξουμε την προσδοκία τους για ένα καλύτερο μέλλον, στο πλαίσιο μιας ανοικτής κοινωνίας που να μας περιλαμβάνει όλους» πρόσθεσε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Πολυτεχνείο Κατερίνα Σακελλαροπούλουε

Οι πύλες του Πολυτεχνείου άνοιξαν στις 8 το πρωί προκειμένου να ολοκληρωθούν οι εορτασμοί και οι καταθέσεις στεφάνων και πρόκειται να κλείσουν περίπου στις 13.00. Εκείνη την ώρα θα αποχωρήσουν όλοι οι επισκέπτες, θα ακολουθήσει η τελετή λήξης στον προαύλιο χώρο με ομιλία καθηγητή του ΕΜΠ, ενώ παράλληλα θα γίνει προσκλητήριο νεκρών της εξέγερσης του Πολυτεχνείου από εκπρόσωπο του Συλλόγου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών και ανάκρουση του ύμνου στη μνήμη των πεσόντων του Πολυτεχνείου.

Πολυτεχνείο: Δείτε το βίντεο και τις φωτογραφίες του Newsbeast

Φωτογραφίες-βίντεο: Γιάννης Κέμμος