Στο γαλλικό λαό απευθύνθηκε απόψε ο Εμανουέλ Μακρόν μέσω τηλεοπτικού του διαγγέλματος, με την ομιλία του να περιστρέφεται, κύρια, γύρω από την αναζωπύρωση της επιδημίας του κορονοϊού στη χώρα, όπως αναμενόταν.

Η αύξηση των κρουσμάτων της Covid-19 και τα στοιχεία των νοσηλειών στα νοσοκομεία λόγω της Covid είναι ανησυχητικά ανέφερε ο Γάλλος πρόεδρος και κάλεσε όλους τους πολίτες να εμβολιαστούν το συντομότερο δυνατόν.

Συγκεκριμένα, ο Μακρόν ζήτησε την επιτάχυνση του εμβολιασμού με τις αναμνηστικές δόσεις για τους ηλικιωμένους και τους ευάλωτους πολίτες και είπε ότι μια τρίτη δόση θα δοθεί σε άτομα ηλικίας 50 έως 64 ετών από τις αρχές Δεκεμβρίου.

Ανακοίνωσε, επίσης, πως η αναμνηστική δόση του εμβολίου θα γίνει υποχρεωτική τον Δεκέμβριο για τους άνω των 65 ετών, προκειμένου να μπορούν να διατηρήσουν το υγειονομικό τους πάσο, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Ακόμη, ο Μακρόν προειδοποίησε για την εμφάνιση ενός πέμπτου κύματος λοιμώξεων στην Ευρώπη και απηύθυνε χωριστή προτροπή, για άλλη μία φορά, στη μικρή μειονότητα των Γάλλων πολιτών που δεν έχουν κάνει καμία δόση του εμβολίου, ακόμα, να το πράξουν.

«Εμβολιαστείτε. Εμβολιαστείτε για να προστατεύσετε τον εαυτό σας. Εμβολιαστείτε για να ζήσετε φυσιολογικά», τόνισε ο Γάλλος πρόεδρος.

Τηλεοπτικό διάγγελμα Μακρόν

«Η χώρα θα αρχίσει ξανά την κατασκευή πυρηνικών αντιδραστήρων»

Η Γαλλία θα ξεκινήσει εκ νέου την κατασκευή πυρηνικών αντιδραστήρων για να διασφαλίσει την ενεργειακή της ανεξαρτησία και να εκπληρώσει τους κλιματικούς της στόχους, ανακοίνωσε εξάλλου ο Εμανουέλ Μακρόν.

«Για να εγγυηθούμε την ενεργειακή ανεξαρτησία της Γαλλίας, να εγγυηθούμε τον εφοδιασμό της χώρας μας με ηλεκτρική ενέργεια και να επιτύχουμε τους στόχους μας, κυρίως την ουδετερότητα του άνθρακα το 2050, θα ξεκινήσουμε, για πρώτη φορά εδώ και δεκαετίες, την κατασκευή πυρηνικών αντιδραστήρων στη χώρα μας και θα συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας», δήλωσε στο τηλεοπτικό του διάγγελμα.