Αβραμόπουλος: Έχω και λόγο και φωνή και άποψη

Στον Κάρολο Παπούλια ο ευρωπαίος επίτροπος Μετανάστευσης


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
16:10
06/03/2015
Αβραμόπουλος: Έχω και λόγο και φωνή και άποψη
loading

Το Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, επισκέφτηκε εθιμοτυπικά το μεσημέρι της Παρασκευής ο επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημήτρης Αβραμόπουλος.

«Έχω και λόγο και φωνή και άποψη σε ό,τι αφορά στην πατρίδα μας. Και μην έχετε καμία αμφιβολία ότι μπορεί γεωγραφικά να είμαι στις Βρυξέλλες, αλλά η καρδιά μου είναι εδώ», τόνισε ο κ. Αβραμόπουλος ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Αναφερόμενος στα καθήκοντά του για τη μεταναστευτική πολιτική της Ε.Ε., επισήμανε ότι «είναι πρώτη φορά που η Ελλάδα έχει τόση δύναμη στα χέρια της, στη διαδικασία του ευρωπαϊκού γίγνεσθαι: η ασφάλεια της Ευρώπης και η συνοχή της Ευρώπης, το μεγάλο πρόβλημα της μετανάστευσης και του ασύλου, που αυτήν τη στιγμή είναι στον υψηλότερο βαθμό προτεραιοτήτων ανάμεσα σε όλα τα κράτη-μέλη».

Ο κ. Παπούλιας καλωσόρισε τον έλληνα επίτροπο και τον ευχαρίστησε για την άψογη συνεργασία που είχαν όσο καιρό ήταν υπουργός ο κ. Αβραμόπουλος, αλλά και στους λίγους μήνες που βρίσκεται στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ο κ. Αβραμόπουλος εκθείασε τον Πρόεδρο και τον ευχαρίστησε γιατί «όλο αυτό τον καιρό αισθάνθηκα τη στήριξη, την εμπιστοσύνη, αλλά -σε πολλές περιπτώσεις- και τη σοφία των συμβουλών σας, ιδιαίτερα για την περίοδο που ήμουν στα υπουργεία Εξωτερικών και Άμυνας».

«Υπήρξατε ένας από τους σταθερότερους παράγοντες ασφάλειας για τη χώρα, για την κοινωνική μας γαλήνη, για την πολιτική και εθνική μας συνεννόηση, και μάλιστα σε ιδιαίτερα δύσκολες στιγμές» είπε ο Έλληνας επίτροπος και πρόσθεσε:

«Πάντοτε έχοντας κατά νου αυτό που και εσείς διδάξατε και υπηρετήσατε, και εγώ έχω κομμάτι της συνείδησής μου ότι πρέπει να προασπίζουμε και να ενισχύουμε την εθνική μας συνοχή, τη λαϊκή και εθνική ενότητα, ιδιαίτερα απαραίτητα στοιχεία για να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες και να πορευθούμε με αισιοδοξία».

Απαντώντας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε: «Υπήρξε μια συναντίληψη για να αντιμετωπίσουμε καταστάσεις, οι οποίες ήθελαν ειδικό χειρισμό... Χαίρομαι που υπογραμμίζετε πράγματα για τα οποία και εγώ πάλεψα όλη αυτή τη δεκαετία: για την εθνική συνοχή και τη γαλήνη για την πατρίδα μας».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει