Πριν ακόμη συνεδριάσει για πρώτη φορά η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος Αλλαγής μετά την απώλεια της Φώφης Γεννηματά, οι επίδοξοι διάδοχοί της παίρνουν θέσεις μάχης ενόψει των εσωκομματικών εκλογών της 5ης Δεκεμβρίου. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι ο πρώην πρωθυπουργός και υποψήφιος για την αρχηγία του ΚΙΝΑΛ Γιώργος Παπανδρέου, ξεκινά ήδη τις περιοδείες με εμφανώς συμβολικούς σταθμούς.

Έτσι, επισκέπτεται σήμερα τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) και τον ξενώνα καρκινοπαθών «Πνοή Αγάπης» συνδέοντας άρρηκτα τη μέριμνά του για το εθνικό σύστημα και τους ασθενείς, με τον χαμό της προέδρου η οποία έφυγε από τη ζωή μετά τη μάχη που έδωσε με τον καρκίνο.

Το απόγευμα οι 22 βουλευτές του ΚΙΝΑΛ, με νέο πρόσωπο την Τόνια Αντωνίου που ορκίστηκε σήμερα βουλευτής αντικαθιστώντας την Φώφη Γεννηματά στην έδρα Β3’ του Νότιου Τομέα Αθηνών, θα κληθούν να αποφασίσουν για τα βήματα που θα ακολουθηθούν από δω και πέρα όσον αφορά το ζήτημα της ηγεσίας μέχρι τις εσωκομματικές εκλογές της Πέμπτης Δεκεμβρίου. Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα το πιθανότερο είναι πως ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Βασίλης Κεγκέρογλου θα κρατήσει της μέχρι σήμερα αρμοδιότητες του να συγκαλεί την κοινοβουλευτική ομάδα και να προεδρεύει των συνεδριάσεων και ο Κώστας Σκανδαλίδης να εκπροσωπεί το κόμμα στην Ολομέλεια ως πρώτος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος έχοντας δίπλα του τον Μιχάλη Κατρίνη ο οποίος έχει τη θέση του δεύτερου εκπροσώπου του ΚΙΝΑΛ. Μάλιστα ο κ. Σκανδαλίδης θα είναι αυτός που θα λαμβάνει μέρος στις συζητήσεις της Βουλής οι οποίες θα γίνουν σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών για τους επόμενους δύο μήνες.