Ιδιαίτερα βαρύ είναι το κλίμα στα γραφεία της Χαριλάου Τρικούπη, στο πολιτικό «σπίτι» της Φώφης Γεννηματά, από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η είδηση του θανάτου της. Η παράταξη πενθεί για το θάνατο της προέδρου, η οποία άφησε χθες το πρωί την τελευταία της πνοή έπειτα από δύο εβδομάδες νοσηλείας στον Ευαγγελισμό, χτυπημένη από τον καρκίνο.

Μία φωτογραφία της Φώφης Γεννηματά κοσμεί την είσοδο στα γραφεία της Χαριλάου Τρικούπη ενώ παντού στο κτήριο βλέπει κανείς λευκά λουλούδια που φέρνει απλός κόσμος αλλά και συνεργάτες της Φώφης Γεννηματά. Στελέχη του Κινήματος Αλλαγής, φίλοι και συνεργάτες της Φώφης Γεννηματά έσπευσαν από την πρώτη στιγμή να αφήσουν ένα λουλούδι για να την τιμήσουν. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι συνεργάτες της προέδρου του ΚΙΝΑΛ ακόμα δυσκολεύονται να πιστέψουν ότι η Φώφη Γεννηματά δεν τα κατάφερε. Βουβός πόνος και το αίσθημα της απώλειας είναι αυτά που επικρατούν στη Χαριλάου Τρικούπη και κοιτώντας κανείς τους συνεργάτες της Φώφης Γεννηματά βλέπει δακρυσμένα μάτια.

Η ελληνική σημαία κυματίζει μεσίστια στα γραφεία, όπου μαύρα πανιά είναι κρεμασμένα σε ένδειξη πένθους.

Γιώργος Λιάνης για Φώφη Γεννηματά: Λιποθυμούσε στις σκάλες, σηκωνόταν όρθια και έλεγε «όχι ακόμη»

Αποκαλύψεις που συγκινούν κάνει ο Γιώργος Λιάνης για τη Φώφη Γεννηματά και τη μάχη της με τον καρκίνο. Ο δημοσιογράφος και πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, συγκινησιακά φορτισμένος, μετά το θάνατο της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής που συγκίνησε το πανελλήνιο, αποκάλυψε τι του είπαν άνθρωποι από τον στενό κύκλο της, που είναι ενδεικτικό της αξιοπρέπειας με την οποία πάλεψε η Φώφη Γεννηματά.

Όπως είπε ο Γιώργος Λιάνης μιλώντας στον ΑΝΤ1 «τώρα μπορώ να τα πω, γιατί δείχνουν και τον χαρακτήρα της Φώφης, αυτά που μου έλεγαν στενοί της άνθρωποι: η Φώφη Γεννηματά λιποθυμούσε πριν από λίγες εβδομάδες στις σκάλες, σηκωνόταν όρθια και έλεγε “όχι ακόμη, όχι ακόμη” και συνέχιζε την δραστηριότητά της. Αυτό πολλαπλασιάζει το θάρρος της και την απόφαση για το πότε έλαβε τις αποφάσεις της, όταν δεν θα διασαλευόταν η διαδικασία στο ΚΙΝΑΛ. Αυτά δεν είναι γνωστά».

Όπως είπε ο Γιώργος Λιάνης, η Φώφη Γεννηματά «περίμενε την στιγμή για να αποχωρήσει, ώστε να μην διασαλεύσει την ενότητα στην παράταξη. Μπήκε μπροστά ως εγγυητής αυτής της ενότητας, αφού δρομολόγησε τις εξελίξεις για την διαδοχή της και εν συνεχεία, γνωρίζοντας από πριν την κατάσταση της, αποσύρθηκε, δηλώνοντας ότι θα είναι εκεί για να εγγυηθεί την ενότητα. Είναι “άνανδρο” κάποιοι υποψήφιοι, αφότου αυτή η γυναίκα έκανε και είπε αυτά, να κινούνται με “σύνθημα” ότι εκείνοι εγγυώνται την ενότητα της παράταξης».

Εθνικό πένθος την Τετάρτη – Στις 10:00 σε λαϊκό προσκύνημα η σορός της – Στις 14:00 η νεκρώσιμη ακολουθία

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, αποφάσισε να κηρυχθεί την Τετάρτη (27/10) εθνικό πένθος για τον θάνατο της προέδρου του ΚΙΝΑΛ, Φώφης Γεννηματά. Την ίδια ημέρα θα τελεστεί και η κηδεία της Φώφης Γεννηματά στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών, ενώ η σορός της θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα.

«Με απόφαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021, ημέρα κηδείας της Προέδρου του ΚΙΝΑΛ Φώφης Γεννηματά, κηρύσσεται εθνικό πένθος», αναφέρει η ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου.

Σημειώνεται πως η κηδεία της Φώφης Γεννηματά θα τελεστεί δημοσία δαπάνη με τιμές εν ενεργείας υπουργού.