Ήταν Σάββατο 9 Οκτωβρίου και η Φώφη Γεννηματά έδινε την τελευταία τηλεοπτική συνέντευξή της στην ΕΡΤ1 και την εκπομπή «ΕΡΤ Σαββατοκύριακο». Τρεις ημέρες αργότερα, στις 12 Οκτωβρίου, η ίδια ανακοίνωνε πως «η επιδείνωση της κατάστασης της υγείας μου που απαιτεί νοσηλεία και αντιμετώπιση, με υποχρεώνει να μην συμμετάσχω ως υποψήφια στην εκλογική διαδικασία για την εκλογή Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής».

Όταν έδινε τη συνέντευξη η Φώφη Γεννηματά δεν είχε αποσυρθεί ακόμη από τη διεκδίκηση της ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ. Στη συνέντευξη αυτή είχε αναφερθεί σε πολλά ζητήματα της επικαιρότητας, όπως η ακρίβεια, ο κατώτατος μισθός, η πανδημία και τα μέτρα, η συμφωνία με τη Γαλλία, αλλά και οι προκλήσεις της Τουρκίας.

Φώφη Γεννηματά: Όσα έλεγε για τις εκλογές στο ΚΙΝΑΛ

«Στην κάλπη λοιπόν στις 5 Δεκεμβρίου θα κριθούν τα πράγματα. Καλώ τους προοδευτικούς πολίτες να συμμετέχουν. Ο κ. Μητσοτάκης με τις πολιτικές του χτυπά τη μεσαία τάξη και ο Σύριζα δε μπορεί ούτε ως αντιπολίτευση.

Τώρα που ανακάμπτει και επιστρέφει η σοσιαλδημοκρατία και οι ιδέες της σε όλη την Ευρώπη και διεθνώς, τώρα είναι η ώρα για το Κίνημα Αλλαγής να κάνει το βήμα μπροστά και το άλμα που περιμένουμε γιατί μας αξίζει σε αυτή την παράταξη που έχει γράψει ιστορία», είχε δηλώσει σχετικά με τις εκλογές για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ.

«Είμαι υποχρεωμένη να τηρήσω το καταστατικό ως πρόεδρος. Αλίμονο αν δεν το έκανα. Οι συνθήκες θα μας βοηθήσουν και θα μας επιτρέψουν τον πολιτικό διάλογο να τοποθετηθούν όλοι για τις απόψεις τους, για το τι σημαίνει συνεργασίες στον τόπο, τις προγραμματικές μας επεξεργασίες για το πράσινο κοινωνικό συμβόλαιο και το αφήγημα που έχω παρουσιάσει. Θέλουμε μια διαδικασία βαθιά πολιτική και όχι με προσωπικές διενέξεις. Θέλουμε να γίνουμε ξανά ελκυστικοί και αυτό προσπαθούμε μέσα από αυτή τη διαδικασία», είχε συμπληρώσει η Φώφη Γεννηματά.