Παππάς: Θα βρεθεί λύση, είμαστε αισιόδοξοι

«Η επιστολή αυτή λέει αλήθειες, δεν λέει μισόλογα»


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
13:11
19/02/2015
Παππάς: Θα βρεθεί λύση, είμαστε αισιόδοξοι
3
loading

Την αισιοδοξία του για θετική έκβαση στις διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τους εταίρους εξέφρασε ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, μιλώντας στον Real FM.

«Νομίζω ότι θα βρεθεί λύση. Είμαστε πολύ αισιόδοξοι», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Παππάς αναφορικά με την αποστολή προς τον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ του ελληνικού αιτήματος για εξάμηνη παράταση της δανειακής σύμβασης.

Στο ερώτημα αν οι διατυπώσεις που χρησιμοποιήσαμε προέκυψαν από διαπραγμάτευση με τους εταίρους ο υπουργός Επικρατείας τόνισε: «Τυπικά και διπλωματικά δεν μου επιτρέπεται να το πω αυτό. Θα πω μόνο ότι έχουν γίνει οι απαραίτητες προσπάθειες για να είναι ευτυχής η κατάληξη και να προχωρήσουν τα πράγματα διότι αυτό είναι προς το συμφέρον όλων μας».

Και πρόσθεσε: «Το λέω αυτό και το υπογραμμίζω διότι συναντήσαμε και στις αρχές των επισκέψεων μας σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες και μας έλεγαν “τι ζητάτε”. Εμείς απαντούσαμε δεν ζητάμε, συζητάμε. Εξηγούσαμε ότι όλη η Ευρώπη είναι σε σταυροδρόμι και ότι το ελληνικό πρόβλημα είναι μία αντανάκλαση του ευρωπαϊκού προβλήματος και των επιλογών που πρέπει να γίνουν σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Το ζήτημα είναι αμιγώς πολιτικό. Η γερμανική ηγεσία προσπαθεί να εξηγήσει στον γερμανικό λαό τι συμβαίνει και η ελληνική κυβέρνηση οφείλει να τηρήσει αυτά για τα οποία δεσμεύτηκε στο πλαίσιο των κοινά συμφωνημένων κανόνων ακόμα και όταν δεν συμφωνούμε με αυτούς, όπως το σύμφωνο σταθερότητας. Άρα έχουν δείξει οι πρώτες ημέρες και εβδομάδες ότι η ελληνική κυβέρνηση κινείται χωρίς έπαρση, με σθένος, χωρίς φωνές και κραυγές, αλλά με αποφασιστικότητα με τεκμηρίωση με πίστη στις δυνάμεις της οι οποίες δεν είναι άλλες από τη λαϊκή υποστήριξη».

Στο ερώτημα πόσο αισιόδοξος είναι για συμφωνία ο κ. Παππάς ανέφερε: «Ο ελληνικός λαός μπορεί να είναι βέβαιος ότι η επιστολή αυτή λέει αλήθειες, δεν λέει μισόλογα, χρησιμοποιεί τη γλώσσα όπως πρέπει και δεν υπαναχωρεί από τις ελληνικές θέσεις. Ζητεί την παράταση της δανειακής σύμβασης ακριβώς για να βρούμε τη μετάβαση από τη μνημονιακή εποχή στην εποχή όπου το ελληνικό πρόγραμμα θα είναι ένα πρόγραμμα για την κοινωνική συνοχή, την ανάπτυξη και την απασχόληση».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
  1. avatar Mathitis93

    Την ξέρουμε τη λύση: νέο μνημόνιο με άλλη ονομασία κι έτι πιο δυσβάστακτους όρους, κούρεμα των μισθών-συντάξεων-καταθέσεων και μετά κήρυξη χρεοκοπίας, ώστε να φέρετε τα λεφτά που βγάλατε στο εξωτερικό και να μας αγοράσετε αντί πινακίου φακής, μαυραγορίτες. ΟΥΣΤ!

  2. avatar Ilias Panagiotou

    Παππάς: Θα βρεθεί λύση, είμαστε αισιόδοξοι: Εννοει, Μην φοβάστε θα στήσουμε Κ@λ@!!

  3. avatar Tsouxtra

    Δεν είστε αισιόδοξοι.....απλώς κάνατε πίσω τόσο πίσω , όσο σας είπαν οτι πρέπει να κάνετε ! Το Κούγκι του Καμμένου θα μείνει ως έχει. Την παράταση (με βάση το αγγλικό δίκαιο) που ζητούσε ο Σόϊμπλε , αυτή ζητήσατε κι εσείς ! Μ\' αλλα λόγια ν αγαπιόμαστε. Ο ελληνικός λαός υπήρξε υπεραισιόδοξος, λογαριάζοντας γι\' ακόμη μια φορά χωρίς τον ξενοδόχο ! Τώρα πρέπει να πληρώσει ό,τι χρωστάει για να μπορέσει η κυβέρνηση, όπως είπε η Βαλαβάνη, να κάνει κοινωνική πολιτική. Το κοστολογημένο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης ήταν όντως κοστολογημένο. Λεφτά πάντα υπάρχουν...στις τσέπες μας.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει