Οι Πρόεδροι Κοινοβουλίων των 47 κρατών μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης, καθώς και των κρατών με καθεστώς παρατηρητή και εταίρου θα συναντηθούν το διήμερο 21 και 22 Οκτωβρίου στην Αθήνα, στο πλαίσιο Διάσκεψης που διοργανώνει από κοινού η Βουλή των Ελλήνων και η Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Την έναρξη των εργασιών της Διάσκεψης, την Πέμπτη 21 του μηνός θα κηρύξουν ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Κώστας Τασούλας, ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης Rik Daems και η Γενική Γραμματέας του Συμβουλίου της Ευρώπης Marija Pejčinović Burić.

Θα μετάσχουν περίπου 50 Πρόεδροι και 300 εκπρόσωποι, προκειμένου να συζητηθεί η ανταλλαγή εμπειριών μεταξύ των χωρών ως προς την αντιμετώπιση της κρίσης λόγω Covid-19 στη δημόσια υγεία και το δικαίωμα των εθνικών Κοινοβουλίων σε ένα υγιές και βιώσιμο περιβάλλον.   

Κεντρικές ομιλίες αναμένεται να υπάρξουν από την Προέδρο της Ρουμανικής Γερουσίας Anca Dana Dragu, την  Πρόεδρο του Συμβουλίου της Ρωσικής Ομοσπονδίας Valentina Matviyenko τον  Πρόεδρο του Εθνικού Συμβουλίου της Αυστρίας κ. Wolfgang Sobotka, τον Προέδρο του Κοινοβουλίου της Γεωργίας Kakha Kuchava, την Πρόεδρο του Κοινοβουλίου της Φινλανδίας Anu Vehviläinen, το μέλος του Συμβουλίου για τη Νεολαία του Συμβουλίου της Ευρώπης, Σπύρο Παπαδάτο, την Προέδρο της Βελγικής Γερουσίας Stephanie D’Hose, την  Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κύπρου Αννίτα Δημητρίου και τον  Πρόεδρο της Εθνικής Συνέλευσης της Σλοβενίας, Igor Zorčič.

 Παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί Συνάντηση των Γενικών Γραμματέων των συμμετεχόντων Κοινοβουλίων και Κοινοβουλευτικών Συνελεύσεων, την Παρασκευή 22 Οκτωβρίου, υπό την προεδρία του Γενικού Γραμματέα της Βουλής των Ελλήνων Γιώργου Μυλωνάκη και της  Γενικής Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης κ. Δέσποινας Χατζηβασιλείου. Στο περιθώριο των εργασιών προβλέπονται διμερείς συναντήσεις μεταξύ των συμμετεχόντων Προέδρων, καθώς και ξεναγήσεις στην έκθεση για την επέτειο των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση που λειτουργεί στο Μέγαρο της Βουλής και στην έκθεση σύγχρονης τέχνης, στον εκθεσιακό χώρο του κτηρίου της Βουλής στο πρώην Δημόσιο Καπνεργοστάσιο.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.