Στο κυνήγι της συλλογής υπογραφών στήριξης προκειμένου να θέσει υποψηφιότητα έστω και την ύστατη ώρα για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, έχει επιδοθεί σύμφωνα με πληροφορίες τις τελευταίες ώρες ο βουλευτής Ηρακλείου του κόμματος, Βασίλης Κεγκέρογλου.

Μετά την απόσυρση της Φώφης Γεννηματά από την κούρσα για λόγους υγείας, ο βουλευτής που ανήκει στο γεννηματικό μπλοκ, έχει ξεκινήσει να συλλέγει υπογραφές παρά το γεγονός ότι η σχετική προθεσμία λήγει αύριο τα μεσάνυχτα.

Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με το καταστατικό, για να θέσει ένα στέλεχος υποψηφιότητα για την προεδρία θα πρέπει να προσκομίσει είτε 5.000 υπογραφές μελών του κόμματος είτε 45 υπογραφές μελών της Κεντρικής Επιτροπής (το 15% δηλαδή των μελών του εν λόγω οργάνου).

Η δεύτερη λύση για τον Βασίλη Κεγκέρογλου

Ο κ. Κεγκέρογλου επειδή προφανώς δεν μπορεί να μαζέψει 5.000 υπογραφές από εγγεγραμμένα μέλη μέσα σε λιγότερο από δύο εικοσιτετράωρα, προφανώς και έχει στραφεί προς τη δεύτερη λύση που και πάλι είναι δύσκολη αλλά όχι ακατόρθωτη.

Εάν τα καταφέρει, απέναντί του θα βρει ως αντιπάλους για τη διαδοχή, τον Ανδρέα Λοβέρδο, τον Νίκο Ανδρουλάκη και τον Χάρη Καστανίδη, με την προϋπόθεση βέβαια ότι και οι τρεις τους θα έχουν συλλέξει τον απαιτούμενο αριθμό υπογραφών. Η πρόταση που είχε πέσει στο τραπέζι προκειμένου να αναβληθούν για λίγες ημέρες οι εκλογές δεν βρήκε ανταπόκριση και έτσι οι εσωκομματικές κάλπες θα στηθούν στις 5 Δεκεμβρίου και εάν απαιτηθεί δεύτερος γύρος, στις 12 Δεκεμβρίου. Το επιχείρημα ήταν πως μια ενδεχόμενη μετάθεση της ημερομηνίας θα επέτεινε το κλίμα εσωστρέφειας που επικρατεί στη Χαριλάου Τρικούπη.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί πως ο κ. Κεγκέρογλου έχει ξεκαθαρίσει στους συνεργάτες του ότι εάν έστω και την ύστατη ώρα θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, τότε ο ίδιος θα αποσυρθεί από τη διεκδίκηση του θώκου.