Από την ημέρα που ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης απομακρύνθηκε από τον θώκο του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, τον περασμένο Αύγουστο, δεν έχει προβεί σε κάποια δημόσια εκδήλωση.

Αυτό όμως αναμένεται να συμβεί σήμερα το απόγευμα καθώς ο πολύπειρος πολιτικός θα μιλήσει σε διαδικτυακή εκδήλωση του Ελληνικού Ιδρύματος Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ) με θέμα: «Ακροδεξιός εξτρεμισμός στην εποχή της πανδημίας: Από τη στοχοποίηση των μεταναστών και τον διχαστικό λόγο στον χουλιγκανισμό».

Στη συζήτηση θα μετέχουν επίσης η Βασιλική Γεωργιάδου (καθηγήτρια στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου πανεπιστημίου), ο Τριαντάφυλλος Καρατράντος (ερευνητής του ΕΛΙΑΜΕΠ) και ο Λευτέρης Παπαγιαννάκης (διευθυντής του Ελληνικού Συμβουλίου για τους Πρόσφυγες). Μάλιστα η εκδήλωση έχει προγραμματιστεί για τις 18:00 και θα συμπίπτει χρονικά με την εκδήλωση που πραγματοποιείται στο Ίδρυμα Κωνσταντίνος Καραμανλής στη Φιλοθέη, όπου θα βρίσκεται σχεδόν σύσσωμο το Υπουργικό Συμβούλιο και η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης και οι υπόλοιποι καλεσμένοι θα αναφερθούν στο πώς εξελίσσεται ο βίαιος εξτρεμισμός στον κόσμο και στην Ελλάδα, στο εάν αποτέλεσε η πανδημία μία στρατηγική ευκαιρία για να αποκτήσει νέα δυναμική ο ακροδεξιός εξτρεμισμός, στην κατάσταση που επικρατεί στον ακροδεξιό χώρο ένα χρόνο μετά την καταδίκη της Χρυσής Αυγής, στο εάν ενισχύουν οι θεωρίες συνομωσίας τα ακροδεξιά κινήματα

Διαμαρτυρίας και στο τι σχέση έχει ο ακροδεξιός εξτρεμισμός με τις άλλες μορφές αντίδρασης όπως οι αντιεμβολιαστές και οι τεχνοφοβικοί; Η εκδήλωση θα μεταδοθεί απευθείας, από την ιστοσελίδα του ΕΛΙΑΜΕΠ και τους επίσημους λογαριασμούς του ιδρύματος στο YouTube και στο Facebook.