«Ο κ. Δένδιας είναι συνεπής στη θέση του απέναντι στην άκρα δεξιά, απέναντι στη Χρυσή Αυγή. Και πριν τις εκλογές του 2019 είχε σταθεί, σχεδόν μόνος από τη Νέα Δημοκρατία. Ο Δένδιας διέγραψε τον Μπογδάνο», αναφέρει ο τομεάρχης Εξωτερικών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Γιώργος Κατρούγκαλος με συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης, Status Fm 107,7.

«Και στις δύο περιπτώσεις, και τότε με τον κ. Κασιδιάρη και τώρα με τον κ. Μπογδάνο, εμείς τον χειροκροτήσαμε στην αίθουσα, όχι οι βουλευτές της ΝΔ», συμπλήρωσε.

Όσον αφορά την υπογραφή της στρατηγικής συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας που υπέγραψαν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρόεδρος Μανουέλ Μακρόν, ο πρώην υπουργός είπε πως σε αυτή, υπάρχουν δύο μελανά σημεία.

«Τις αμυντικές συμφωνίες τις κάνουμε για προστασία εκεί που ασκείται η απειλή. Η απειλή από την Τουρκία δεν ασκείται στα σύνορα, αλλά στη υφαλοκρηπίδα και στην ΑΟΖ. Εκεί η Συμφωνία αυτή μάς αφήνει ακάλυπτους. Παράλληλα, μας βλάπτει γιατί αλλάζει μία σταθερά της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής που είναι ο γενικός φιλειρηνικός χαρακτήρας που έχει η χώρα μας. Η συμφωνία επί της ουσίας προβλέπει τη συμμετοχή μας σε στρατιωτικές επιχειρήσεις της Γαλλίας στην υποσαχάρια Αφρική. Εξαιτίας αυτών των δύο σημείων ο ΣΥΡΙΖΑ θα την καταψηφίσει αύριο στη Βουλή».