Άκρως προκλητικός εμφανίζεται ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Ερσίν Τατάρ, ο οποίος μιλώντας στο συμπόσιο για το Αιγαίο και τα προβλήματα με την Ελλάδα διοργανώθηκε στο τουρκικό πανεπιστήμιο της Σμύρνης, υποστήριξε ότι οι Ελληνοκύπριοι… δεν κατείχαν ποτέ την Κύπρο, κι ότι το νησί θα πρέπει να μεταβιβαστεί στο Οθωμανικό Κράτος ή τη διάδοχό του Τουρκία, καθώς η Κύπρος είναι εντελώς δική τους! Και από τη στιγμή που δεν υπάρχει οθωμανική αυτοκρατορία, κατά το σκεπτικό του πρέπει εξ ολοκλήρου να περάσει στα χέρια της Τουρκίας.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά στο νέο παραλήρημά του, «οι Ελληνοκύπριοι δεν κυβέρνησαν ποτέ τους Τουρκοκύπριους, αλλά οι πρόγονοί μας κυβέρνησαν την Κύπρο για περισσότερα από 300 χρόνια». Κατά τον ίδιο επίσης, ο μόνος στόχος της ελληνοκυπριακής πλευράς είναι η «Ένωση» της Κύπρου με την Ελλάδα. «Όλοι γνωρίζουμε πώς προσπάθησαν ύπουλα να μας πάρουν την Κύπρο από τα χέρια μας» υπογράμμισε, προσθέτοντας ότι θα συνεχίσουν να πολεμούν μέχρι τέλους.

Η προκλητική ομιλία του κ. Τατάρ (στα τουρκικά) εδώ:

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.