Αλλάζει το σκηνικό στη Κεντροδεξιά

Ανατρέπονται ριζικά τα δεδομένα στον χώρο της συντηρητικής παράταξης


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
10:39
21/11/2010
Αλλάζει το σκηνικό στη Κεντροδεξιά
1
loading

Μια σκληρή παρτίδα για γερούς παίκτες στην πολιτική σκακιέρα της Κεντροδεξιάς αρχίζει σήμερα, με την ίδρυση του νέου κόμματος της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη, που ανατρέπει ριζικά τα δεδομένα
στον χώρο της συντηρητικής παράταξης.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. κ. Αντ. Σαμαράς, αν και εμφανίζεται ψύχραιμος, αγωνιά καθώς οι συσχετισμοί αλλάζουν στην «γαλάζια πολυκατοικία». Το επόμενο διάστημα προοιωνίζεται γεμάτο «αγκάθια» για την Κεντροδεξιά και πολλαπλασιάζει τα προβλήματα για τον κ. Σαμαρά.

Τα θεμέλια της Ν.Δ. τρίζουν, αφού πλέον θα υφίσταται τις πιέσεις από το κόμμα της κυρίας Μπακογιάννη,ενώ θα αναγκάζεται να αποκρούει και την εκ δεξιών πολεμική ρητορική από τον ΛΑΟΣ του κ. Γ. Καρατζαφέρη.

Οι τρεις πρωταγωνιστές ετοιμάζονται για τη μεγαλύτερη αναμέτρηση που γνώρισε η συντηρητική παράταξη τα τελευταία χρόνια και η οποία όπως εκτιμάται δυσκολεύει εξαιρετικά την προσπάθεια ανάκαμψης της Ν.Δ. και αποδυναμώνει τα επιχειρήματα του κ. Σαμαρά και των συνεργατών του περί «ολικής επαναφοράς».

Όπως διαμορφώνεται το πολιτικό τοπίο οι εξελίξεις προβλέπονται ταχείες -εν μέσω ενός δύσκολα προβλέψιμου πολιτικοοικονομικού περιβάλλοντος- και κανείς δεν μπορεί να ισχυρισθεί ασφαλώς ποιοι θα συνταχθούν με το κόμμα της κυρίας Μπακογιάννη αλλά και τι απώλειες θα έχει σε αυτήν την περίπτωση ο ΛΑΟΣ.

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα που αναδεικνύει ότι η Ν.Δ. θα δέχεται συνεχώς πιέσεις και θα έχει να αντιμετωπίσει αντίπαλο στο πεδίο της Κεντροδεξιάς είναι η πληροφορία ότι ο πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου έχει σκοπό να καλέσει σε κατ’ ιδίαν συνάντηση, στο πλαίσιο της επίτευξης συναίνεσης, την κυρία Μπακογιάννη, όπως και άλλους πολιτικούς αρχηγούς.

Νέο σκηνικό

Η προσπάθεια της κυρίας Μπακογιάννη να καλύψει τον χώρο του φιλελεύθερου Κέντρου, όπως αναφέρει σήμερα το Βήμα, αναμένεται να δημιουργήσει εμπόδια στον κ. Σαμαρά που έχει «σύμμαχό» του την προϊστορία, με βάση την οποία όλες σχεδόν οι προσπάθειες που κατεβλήθησαν τα προηγούμενα χρόνια να δημιουργηθούν κόμματα από κορυφαία στελέχη της παράταξης απέτυχαν.

Ο προβληματισμός, όμως, είναι έντονος στη Ρηγίλλης καθώς ο κ. Σαμαράς όσο και αν προσπαθεί να το αγνοήσει αναμένει να δει πώς θα εξελιχθεί αυτή η εντελώς πρωτόγνωρη κατάσταση για τη Δεξιά, αν και κορυφαία κομματικά στελέχη εμφανίζονται σίγουρα ότι το εγχείρημα της κυρίας Μπακογιάννη δεν θα έχει τύχη.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar giorgio b

    η κα Μπακογιαννη που θελει τοσο πολυ την θεση του αρχηγου κοματος να προσεξει πολυ γιατι ετσι και στις εκλογες
    τοτε της ΝΔ βγαλαμε τον Σαμαρα κ πηγαν 800.οοο ΝΔτες κ την πατησε.....με στελεχη που εφυγαν απο το κομα
    οπως εφυγαν να δω πως μπορει να προχωρησει......δεν βαζουμε μυαλο τελικα

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει