Δεύτερη ευκαιρία στους υγειονομικούς που θα σπεύσουν να κάνουν το εμβόλιο για τον κορονοϊό δίνει η κυβέρνηση με τροπολογία που θα κατατεθεί άμεσα στη βουλή και θα τους επιτρέπει να επιστρέψουν άμεσα στα καθήκοντά τους αίροντας την αναστολή εργασίας.

της Γεωργίας Αθ. Σκιτζή

«Ο αριθμός των υγειονομικών που εμβολιάζεται είναι δυναμικός» είπε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ενώ ερωτηθείς για το αν όσοι εμβολιάζονται θα επιστρέφουν στα ίδια πόστα επισήμανε ότι «όσο πιο γρήγορα κλείνουν ραντεβού θα επιστρέφουν στα ίδια καθήκοντα με ασφάλεια».  Για το ενδεχόμενο επέκτασης των εμβολιασμών και σε άλλους κλάδους ο Γιάννης Οικονόμου απάντησε ότι: «είναι μία επιλογή που εξακολουθούμε να την έχουμε».

Οικονόμου για τα πανεπιστήμια: Στις πρυτανικές Αρχές ο έλεγχος για τους ανεμβολίαστους

«Επιθυμούμε δια ζώσης εκπαίδευση και στην ακαδημαϊκή κοινότητα. Είναι γνωστά τα μέτρα και τα νέα πρωτόκολλα.  Από την πλευρά τους και οι  πρυτανικές αρχές θα θέλουν η χρονιά να γίνει δια ζώσης». Για το ποιοι θα αναλάβουν τους ελέγχους σε ανεμβολίαστους εκπαιδευτικούς – φοιτητικές στα πανεπιστήμια ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε ότι: «οι πρυτανικές Αρχές θα αναλάβουν πρωτοβουλίες για να τηρηθούν τα μέτρα. Δεν πρέπει να υπάρχει σύγχυση στις οικογένειες. Έχουμε κάνει ό,τι περνάει από το χέρι μας».

Οικονόμου: Σε εξέλιξη ΕΔΕ για τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού στην Καρδίτσα

Ερωτηθείς για την υπόθεση που προέκυψε με τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού στην Καρδίτσα, ο Γιάννης Οικονόμου απάντησε : «Όλες οι καταγγελίες διερευνώνται. Βρίσκεται σε εξέλιξη  ΕΔΕ.  Υπό συζήτηση βρίσκεται ο ειδικός νόμος για εικονικούς εμβολιασμούς και πλαστά πιστοποιητικά».