Νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη ορκίστηκε σήμερα (31/8) ο Τάκης Θεοδωρικάκος ο οποίος ευχαρίστησε για την υποδοχή και τα θερμά λόγια τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, κατά την παράδοσης παραβολής στο υπουργείο.

«Αποτελεί ξεχωριστή τιμή και ευθύνη για μένα η ανάληψη των καθηκόντων. Έχω πλήρη συνείδηση της βαρύτητας των καθηκόντων μου σε έναν τομέα που αποτελεί κρίσιμη και καθοριστική προτεραιότητα για κυβέρνηση

«Κεντρικός στόχος η ασφάλεια, η προστασία ζωής, περιουσίας αλλά και δημόσιου χώρου απέναντι σε κάθε απειλή. Χωρίς ασφάλεια δεν υπάρχει ελευθερία και ευημερία. Ασφάλεια για όλους χωρίς διακρίσεις» είπε αναπτύσσοντας τους στόχους του υπουργείου.

Όπως είπε για τον σκοπό αυτό «θα αξιοποιήσουμε το δυναμικό της αστυνομίας και της πυροσβεστικής, τα στελέχη της πολιτικής προστασίας. Θα προχωρήσουμε σε ανασυγκρότηση, και ενίσχυση σώματος και προωθώντας νομοθετικές πρωτοβουλίες».

«Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη σε όλα τα στελέχη» συμπληρώνοντας ότι «οι αστυνομικοί και οι πυροσβέστες είναι φίλοι μας, αδέρφια μας, παιδιά μας, είναι τμήμα της κοινωνίας και εργάζονται για την κοινωνία».

Έστειλε ένα ισχυρό σαφές, ειλικρινές μήνυμα προς τα στελέχη αυτά, λέγοντας χαρακτηριστικά «σεβόμαστε, αγαπάμε και θα υποστηρίξουμε με πράξεις τις γυναίκες και τους άνδρες των σωμάτων ασφαλείας για να μπορούν να υλοποιήσουν το κοινωνικό τους έργο».

«Θα δουλέψουμε μαζί, συλλογικά με αλληλεγγύη» συμπλήρωσε. «Στόχος είναι κάθε πολίτης να αισθάνεται ασφάλεια. Θα ζητήσω τη συνδρομή όλων. Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες πρέπει να είμαστε απολύτως ενωμένοι απέναντι σε κάθε μορφή εγκληματικότητας. Ας αφήσουμε πίσω κάθε τεχνητό διχασμό. Οι Έλληνες είμαστε πολύ λίγοι για να είμαστε διχασμένοι» είπε.