Τον απολογισμό της θητείας του ως υπουργός Προστασίας του Πολίτη έκανε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης παραδίδοντας τη σκυτάλη στον νέο υπουργό Τάκη Θεοδωρικάκο.

Ο πρώην υπουργός, ο οποίος είπε ότι αποχωρεί από το υπουργείο αλλά όχι από τον δημόσιο βίο, αναφέρθηκε στις μεταρρυθμίσεις που έγιναν όσο ήταν στην ηγεσία του υπουργείου, αναφερόμενος, μεταξύ άλλων, στον νόμο για τις συναθροίσεις αλλά και την παρουσία της αστυνομίας δίπλα στον πολίτη που έφερε τη μείωση της εγκληματικότητας, την πάταξη του παρεμπορίου και τον περιορισμό της ανομίας.

Η διακυβέρνηση αφορά σε μεγάλο βαθμό τη διαχείριση κρίσεων, τόνισε, μεταξύ άλλων, ενώ επεσήμανε ότι αντίπαλος μας στις μεταρρυθμίσεις είναι «ο φανατισμός και η σκουριά παρωχημένων απόψεων».

Ο πρώην υπουργός έκανε αναφορά στο έγκλημα στα Γλυκά Νερά που συγκλόνισε τη χώρα κάνοντας λόγο για αποδεδειγμένη εγκληματοφοβία, σημειώνοντας πως η αστυνομία κατάφερε να εξιχνιάσει το έγκλημα.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ευχαρίστησε, μεταξύ άλλων, τον Νίκο Χαρδαλιά, λέγοντας ότι ανέλαβε δύσκολο έργο στην πρώτη φάση ως υφυπουργός με τη διαχείριση της πανδημίας, καθώς έγιναν σπουδαία πράγματα που δεν είχαν γίνει ποτέ στη χώρα.

Ευχαρίστησε ακόμα τους συνεργάτες του και τον κόσμο της αστυνομίας και της πυροσβεστικής, ενώ για το τέλος απηύθυνε μήνυμα προς τους νέους, για όσους, όπως είπε τον έκαναν αρνητικό σύνθημα στις εκδηλώσεις του, σημειώνοντας ότι «εσείς θα ζήσετε στον νέο κόσμο, για να τον φτιάξετε πρέπει πρώτα να τον σώσετε, δεν είστε ανήμποροι, δουλέψτε για ένα καλύτερο και εφικτό κόσμο στα μέτρα σας».

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ευχαρίστησε ακόμα τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη που τον τίμησε λέγοντας ότι «η πολιτική είναι σκληρή και ιδιαίτερα για εκείνους που επωμίζονται το βάρος».