Την εκτίμηση ότι δεν θα δημιουργηθεί μεγάλος κυβερνητικός συνασπισμός έκανε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, σχολιάζοντας το ενδεχόμενο συνεργασίας ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Εκτιμώ ότι τέτοιο πράγμα δεν θα υπάρξει. Στο ενδεχόμενο που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν εξασφαλίζει τα ποσοστά που ο ίδιος διεκδικεί και θέλει. Τότε θα έχουμε ενδιάμεσα σχήματα, είτε υπηρεσιακές κυβερνήσεις, είτε εν μέρει κυβερνήσεις ειδικού εθνικού σκοπού αυτοδυναμία, αλλά την μεγάλη συμμαχία δεν θα τη δούμε στην Ελλάδα, με δεδομένη τη συγκεκριμένη στάση την οποία έχει και η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κουβέλης, μιλώντας στον Real FM.

Ο κ. Κουβέλης προέβλεψε ότι δεν θα υπάρξει συμφωνία μέχρι το συμβούλιο κορυφής της 18ης Δεκεμβρίου. «Δεν την βλέπω την ύπαρξη συμφωνίας μέσα στις ημερομηνίες αυτές. Εκτιμώ ότι οι δανειστές, όπως εκφράζονται μέσα από την τρόικα επιμένουν στην σκληρή γραμμή. Γι’ αυτό και όχι τυχαία υποστήριξα την άποψη να πάμε όλοι μαζί με μια εθνική συνεννόηση για το χρέος με ότι αυτό συνεπάγεται στον βαθμό που αυτό παραμένει αρρύθμιστο σε βάρος των οικονομικών κοινωνικών προβλημάτων της χώρας».

Και συμπλήρωσε: «Εκτιμώ ότι πάρα πολύ δύσκολα θα υπάρξει οποιαδήποτε συμφωνία. Ανεξάρτητα από το αν αυτή θα ονομάζεται μνημόνιο ή δεν θα ονομάζεται μνημόνιο. Το ζήτημα είναι ποιο θα είναι το περιεχόμενό της. Αν το περιεχόμενο της θα είναι νέα επαχθή μέτρα, τότε έχω την εκτίμηση και για λόγους που έχουν να κάνουν με την πρόθεση της κυβέρνησης να αυτοσυντηρηθεί εκλογικά δεν θα υπάρξει συμφωνία».