Τη δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ για πλήρη και καθολική κάλυψη των ανασφάλιστων, επανέλαβε ο βουλευτής του κόμματος Ανδρέας Ξανθός, κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού στη Βουλή.

«Έχουμε προϋπολογίσει τι χρειάζεται, έχουμε πει ότι εκτός από χρήματα, χρειάζεται να ενισχύσουμε σήμερα τις δημόσιες δομές, να τις ενισχύσουμε με ανθρώπινο δυναμικό, να αναπροσανατολίσουμε δημόσιους πόρους από τον κρατικοδίαιτο επιχειρηματικό τομέα, ο οποίος έχει ενισχυθεί με πολύ μεθοδικό τρόπο τα τελευταία χρόνια, προς τις δημόσιες δομές περίθαλψης και πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας και βεβαίως να υπάρξει μια συνολική αναδιοργάνωση του δημόσιου συστήματος υγείας», ανέφερε ο βουλευτής.

Και πρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν υπερασπίζεται το ΕΣΥ του χθες, αλλά ένα νέο δημόσιο σύστημα υγείας που διευρύνει το δημόσιο χώρο στην περίθαλψη και περιορίζει την αγορά, που λειτουργεί με ένα άλλο εργασιακό και κοινωνικό ήθος, στηριγμένο στις πιο υγιείς και έντιμες δυνάμεις που έχει αυτό το σύστημα.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.