Προερχόμενοι από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ, αλλά σήμερα… «πολιτικά άστεγοι», δηλώνουν οι νέοι που σήμερα στη Θεσσαλονίκη πραγματοποίησαν την πρώτη τους συνάντηση με στόχο τη δημιουργία ενός πανελλαδικού «πολιτικού προοδευτικού δικτύου».

Στη συνάντηση πήραν μέρος και άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, που έχουν δραστηριοποιηθεί σε κοινωνικούς χώρους με το ΠΑΣΟΚ και στις συζητήσεις τους εμφανίζονται υποστηρικτές των απόψεων του Γιώργου Παπανδρέου.

Νέοι που πήραν τον λόγο στην εκδήλωση επιτέθηκαν στην κυβέρνηση Σαμαρά για την πολιτική που ακολουθεί και κατηγόρησαν τον ΣΥΡΙΖΑ για «ανευθυνότητα» και «λαϊκισμό». Για το ΠΑΣΟΚ είπαν ότι τους γεμίζει πίκρες και οργή και το χαρακτήρισαν «μικρό και πειθήνιο παρακολούθημα» της πιο σκληρής Δεξιάς. Παρατήρησαν ότι το ΠΑΣΑΟΚ αναζητεί «αποδιοπομπαίους τράγους» και εξέφρασαν τη διαφωνία τους με το εγχείρημα της «Ελιάς».

Τάχθηκαν υπέρ της αυτοοργάνωσης και διακήρυξαν ότι δεν θέλουν να κάνουν κίνηση ή κόμμα, ούτε εκφράζονται από κάποιο κόμμα ή τάση, και επιδιώκουν να δημιουργήσουν μια κοινή προοδευτική αφετηρία, μια πανελλαδική πλατφόρμα δικτύωσης, να μιλήσουν για την ουσία της πολιτικής και να ανάψουν «πολιτικές φωτιές» σε όλη τη χώρα.

Η εκδήλωση έγινε σε αίθουσα του συνεδριακού κέντρου «Ι. Βελλίδης» της ΔΕΘ και προετοιμάστηκε με ανοιχτές προσκλήσεις μέσω του Διαδικτύου. Ανάλογες εκδηλώσεις θα γίνουν το επόμενο διάστημα και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας.

Μεταξύ των ομιλητών ήταν ο Στέφανος Παραστατίδης, γιος του Ανεξάρτητου βουλευτή Κιλκίς Θεόδωρου Παραστατίδη, και ο γιατρός Λάμπρος Λαμπρογιάννης.