Για τις αλλαγές που προωθούνται στην εκπαίδευση ενημέρωσε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου η Νίκη Κεραμέως κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχαν τη Δευτέρα (5/7).

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου υποδέχτηκε την Νίκη Κεραμέως στο Προεδρικό Μέγαρο στις 12 το μεσημέρι.

Η υπουργός Παιδείας σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο νομοσχέδιο του υπουργείου, που έχει ως στόχο την αναβάθμιση του σχολείου, τη μεγαλύτερη αυτονομία των εκπαιδευτικών, καθώς και την ενίσχυση της ισότιμης πρόσβασης στην εκπαίδευση για όλους.

«Η πρόεδρος της Δημοκρατίας επιδεικνύει σταθερό ενδιαφέρον για τα εκπαιδευτικά ζητήματα», δήλωσε η Nίκη Κεραμέως μετά τη συνάντηση.

Επίσης, ενημέρωσε, την κ. Σακελλαροπούλου, όπως είπε, «πρώτον, για το νομοσχέδιο που αφορά την αναβάθμιση του σχολείου και την ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών. Δεύτερον, για την επιτυχή, χάρη και στις άοκνες προσπάθειες σύσσωμης της εκπαιδευτικής κοινότητας, ολοκλήρωση της σχολικής και ακαδημαϊκής χρονιάς, παρά τις αντιξοότητες, καθώς και για τον σχεδιασμό μας για το σχολείο που ξεκινά τον Σεπτέμβριο με σημαντικές καινοτομίες».