Τα μάζεψε ο πρόεδρος της «Ελληνικής Λύσης» Κυριάκος Βελόπουλος μετά την έντονη αντίδραση της μητέρας του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα, Μάγδας, η οποία αναγκάστηκε να στείλει επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής διαμαρτυρόμενη για το γεγονός ότι ο επικεφαλής του κόμματος της ελάσσονος αντιπολίτευσης ανέφερε δημοσίως, μέσω tweet, ότι η ίδια είχε λάβει αποζημίωση από το ελληνικό Δημόσιο ύψους 800.000 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες το γραφείο του κ. Βελόπουλου επικοινώνησε με τον δικηγόρο της οικογένειας Φύσσα προκειμένου να τον ενημερώσει ότι η διαχείριση του λογαριασμού του στο Twitter δεν γίνεται από τον ίδιο τον πολιτικό αρχηγό, αλλά από συνεργάτες του και πως κατόπιν της σχετικής αντίδρασης κατέβηκε σχεδόν άμεσα.

Μάλιστα στον λογαριασμό του κ. Βελόπουλου στο εν λόγω μέσο κοινωνικής δικτύωσης έγιναν δύο νέες αναρτήσεις. Η πρώτη αναφέρει: «Ως διαχειριστές του συγκεκριμένου λογαριασμού αναρτήσαμε προ μηνών ότι η οικογένεια Φύσσα έλαβε αποζημίωση από το δημόσιο, επισημαίνοντας μάλιστα ότι ορθώς έγινε διότι την εδικαιούτο. Η συγκεκριμένη πληροφορία που διακινείται στο διαδίκτυο όμως δεν ισχύει. Το tweet αφαιρέθηκε».

Η αμέσως επόμενη επιχειρεί να δικαιολογήσει τον πολιτικό αρχηγό για την διασπορά της ψευδούς είδησης: «Έγινε χρήση εκ παραδρομής του tweet από τον πρόεδρο Κυριάκο Βελόπουλο σε μια εκπομπή του προ μηνών, ο οποίος μάλιστα επεσήμανε ότι καλώς δόθηκε αποζημίωση, η αλήθεια όμως είναι ότι η Οικογένεια Φύσσα ουδέποτε αποζημιώθηκε από το δημόσιο» αναφέρει επί λέξει.

Στην επιστολή διαμαρτυρίας που είχε στείλει νωρίτερα η Μάγδα Φύσσα προς τον Πρόεδρο της Βουλής ανέφερε πως εδώ και μέρες ο κ. Βελόπουλος διακινεί την ψευδή πληροφορία ότι το Δημόσιο τής έχει καταβάλει αποζημίωση 800.000 ευρώ για τη δολοφονία του γιου της. Παράλληλα, μέσω της δικηγόρου της Χρύσας Παπαδοπούλου, ζητά την προστασία του Κώστα Τασούλα αναφέροντας «ένα εκλεγμένο μέλος του Κοινοβουλίου, το οποίο μάλιστα έχει και τη θέση προέδρου κόμματος, διακινεί στον δημόσιο χώρο μια ψευδή πληροφορία που στρέφεται προσωπικά εναντίον μου και κατ’ επέκταση εναντίον της οικογένειάς μου».

Αναλυτικά η επιστολή της Μάγδας Φύσσας έχει ως εξής: «Προς τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων Κερατσίνι, 23-6-2021

κ. Κωνσταντίνο Τασούλα

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,

Απευθύνομαι σ’ εσάς και ζητώ την προστασία σας, γιατί ένα εκλεγμένο μέλος του Κοινοβουλίου, το οποίο μάλιστα έχει και τη θέση προέδρου κόμματος, διακινεί στον δημόσιο χώρο μια ψευδή πληροφορία που στρέφεται προσωπικά εναντίον μου και κατ’ επέκταση εναντίον της οικογένειάς μου.

Τις τελευταίες βδομάδες ο κ. Κυριάκος Βελόπουλος, πρόεδρος του κόμματος «Ελληνική Λύση» υποστηρίζει στις τηλεοπτικές του εκπομπές και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι δήθεν έχω λάβει «αποζημίωση» 800.000 ευρώ από το ελληνικό Δημόσιο για τη δολοφονία του γιου μου.

Πρόκειται, βέβαια, για ένα χοντροκομμένο ψέμα. Αν και είναι αναφαίρετο δικαίωμα κάθε πολίτη να προσφύγει στη Δικαιοσύνη, η αλήθεια είναι ότι δεν έχουμε ασκήσει μέχρι σήμερα αγωγή αποζημίωσης ούτε έχουμε λάβει οποιαδήποτε αποζημίωση από το ελληνικό Δημόσιο. Η «πληροφορία» αυτή διοχετεύθηκε σκοπίμως από υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής την ημέρα που εκδόθηκε η δικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων με την προφανή σκοπιμότητα να σκιαστεί αυτή η σημαντική δικαστική ετυμηγορία και να παρουσιαστώ εγώ ότι δήθεν πανηγυρίζω για την είσπραξη αυτού του ποσού και όχι για τη δικαίωση της θυσίας του Παύλου. Αλλά ακόμα και τότε, εκείνοι που διέπραξαν αυτή την αθλιότητα υποχρεώθηκαν σε αναδίπλωση και εξαφάνισαν από το διαδίκτυο τις σχετικές συκοφαντικές «πληροφορίες».

Και τώρα έρχεται ο αρχηγός ενός κόμματος της Βουλής να επαναλάβει τα ίδια. Ενδεικτικά, στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter στις 29.4.2021 ο κ. Βελόπουλος έγραψε τα ακόλουθα:

«Το ότι είναι μισελληνικό το νεοελληνικό κράτος της ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ αποδεικνύεται εύκολα: Γρηγορόπουλος: Αποζημίωση 252.000 ευρώ (σωστά).

Μάνα Φύσσα: Αποζημίωση 800.000 ευρώ (σωστά). Μυρτώ: Αποζημίωση 0 ευρώ (έγκλημα). Πείτε μου κάνουμε λάθος;» (https://twitter.com/velopky/status/1387704014347902981)

Από κάτω, οι ακόλουθοί του φέρονται να συμφωνούν κατά 96,2% ότι το κράτος είναι «μισελληνικό» γι’ αυτό τον λόγο. Την ανάρτηση αυτή αναπαρήγαγαν στη συνέχεια και οι βουλευτές του κόμματος στους δικούς τους λογαριασμούς.

Τα ίδια επαναλήφθηκαν από τον κ. Βελόπουλο και στην προσωπική του τηλεοπτική εκπομπή στις 17.5.2021 (https://www.facebook.com/KontraRexe/posts/1975534049268469, στο 5:10΄).

Θεωρούμε απαράδεκτο σαν οικογένεια του Παύλου να διακινούνται κατασκευασμένες πληροφορίες σε βάρος μας και δη από μέλη του ελληνικού Κοινοβουλίου. Σας καθιστούμε κοινωνό της αλήθειας και σας καλούμε να λάβετε κάθε δυνατό μέτρο προς αποτροπή περαιτέρω διάδοσης, εξασφαλίζοντας ότι οι ανωτέρω ψευδείς πληροφορίες σε βάρος μας, διακινούμενες από τον αρχηγό του κοινοβουλευτικού κόμματος «Ελληνική Λύση» δεν θα διαδοθούν εντός της Βουλής των Ελλήνων.

Σας ευχαριστώ πολύ για την προσοχή, Μάγδα Φύσσα».

Ο πρόεδρος της Βουλής μόλις έλαβε την επιστολή, επικοινώνησε με την δικηγόρο της οικογένειας, και έλαβε την άδειά της να την κοινοποιήσει στον Κυριάκο Βελόπουλο, όπως και έγινε, με αποτέλεσμα να προχωρήσει σε διευκρινίσεις μετά ο πρόεδρος της «Ελληνικής Λύσης».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.