«Εδώ και δύο χρόνια κάθε προοδευτικός άνθρωπος και ιδιαίτερα εργαζόμενος, έχει υποστεί τις καταστροφικές επιπτώσεις των πολιτικών της κυβέρνησης της ΝΔ του κ. Μητσοτάκη, γιατί το πρώτο της μέλημα ήταν να χτυπήσει την εργασία  και τα δικαιώματα» δήλωσε ο βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Φλαμπουράρης μιλώντας πριν από λίγη ώρα στη Βουλή, στο πλαίσιο της συζήτησης του νέου εργασιακού νομοσχεδίου.

«Για την Αριστερά, όπως είπε, το εισόδημα αποτελεί το μέσον για μία αξιοπρεπή ζωή ενώ συμβάλλει στη συντήρηση και στην ανάπτυξη του μεγάλου όγκου των μικρομεσαίων και μεσαίων επιχειρήσεων. Όσο αυξάνει η προοπτική υψηλών αποδοχών, τόσο η οικονομική δραστηριότητα θα στρέφεται προς την έρευνα και την καινοτομία κι έτσι θα κρατάμε τη νέα γενιά στην πατρίδα. Ενώ, η Νέα Δημοκρατία πρώτα και κύρια θεωρεί την εργασία «εργαλείο» και τον εργαζόμενο «υπηρέτη»  που εξυπηρετούν το κεφάλαιο και τους κατόχους του για την απόκτηση μεγαλύτερου κέρδους».

«Εξυπηρετώντας αυτό το δόγμα η Ν.Δ., συνέχισε ο κ. Φλαμπουράρης, και συνεχίζοντας την πολιτική της κόντρα με την κοινωνία, κατέθεσε το νομοσχέδιο «έκτρωμα» που θα δώσει το τελειωτικό χτύπημα στο οχτάωρο, στην κυριακάτικη αργία, στις αμοιβές, στη συλλογική διαπραγμάτευση, στη συνδικαλιστική δράση.

Είναι τραγικό λάθος να υποστηρίζει η ΝΔ, ότι όσο περιορίζονται τα εργασιακά δικαιώματα, τόσο θα αυξάνουν οι επενδύσεις και η ανάπτυξη. Ζούμε το εντελώς αντίθετο».

Κατέληξε δε λέγοντας πως «με τις πολιτικές που εφαρμόζει η κυβέρνηση, θεωρώ ότι απογοητεύονται και αισθάνονται άσχημα όσοι δημοκράτες, προοδευτικοί άνθρωποι πίστεψαν ή και ακόμη πιστεύουν ότι η Δεξιά έχει αλλάξει. Όμως γίνεται φανερό ότι η Δεξιά παραμένει πάντα Δεξιά κι ας φόρεσε «ψεύτικη μάσκα» για να κρύψει το πραγματικό της πρόσωπο, που παραμένει το ίδιο αντιλαϊκό και αντικοινωνικό, αφού επιμένει να υποκλίνεται στο νεοφιλελευθερισμό και τη «σκοταδιστική» κι όχι την προοδευτική εκδοχή της Ευρώπης. Η επόμενη κυβέρνηση της Αριστεράς και των προοδευτικών δυνάμεων θα καταργήσει το «νόμο – έκτρωμα» που θα ψηφίσει μόνη της η ΝΔ».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.