Απέφυγε να ανοίξει τα χαρτιά της αν θα ενταχθεί σε νέο κόμμα η ανεξάρτητη Βουλευτής Ραχήλ Μακρή. «Δεν σχεδιάζω τίποτα, ούτε υπάρχει κάτι. Έχω ενταχθεί στους Ανεξάρτητους Βουλευτές και είμαι ικανοποιημένη καθώς αυτό μου δίνει την δυνατότητα να δουλεύω όπως θέλω», είπε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά 90,1», η κ. Μακρή σχολίασε το αν θα συμμετάσχει σε ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές, λέγοντας πως θα πρέπει να προηγηθεί κίνηση από την Κουμουνδούρου: «Εγώ κάνω ότι έκανα μέχρι σήμερα. Εκπροσωπώ τον κόσμο της Κοζάνης και όλους τους πολίτες».

«Το τι θα γίνει στο μέλλον θα το δούμε όλοι μαζί. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ με θέλει θα με καλέσει ο ίδιος για να ενταχθώ στη δυναμική του. Τώρα, ο στόχος μου είναι να λύσουμε τα προβλήματα της κοινωνίας. Δεν συζητώ με κανέναν διαβεβαιώσω, είναι ότι σε παλιά κόμματα που φέρουν την ευθύνη για την κατάληξη αυτή της Ελλάδας, δεν πρόκειται να συμμετάσχω. Θα στηρίξω τις υγιείς δημοκρατικές δυνάμεις του τόπου και σε καμία περίπτωση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ ή το Ποτάμι», είπε χαρακτηριστικά .

Τέλος, όσον αφορά στην ενδεχόμενη συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ η κ. Μακρή τόνισε: «Δεν είναι κακό να βλέπει ανθρώπους και αρχηγούς κομμάτων ο κ. Τσίπρας. Αν θέλει να συνεργαστεί ο ΣΥΡΙΖΑ με τον Καμμένο είναι δική του απόφαση. Ας δούμε πρώτα όμως αν μπουν στη Βουλή οι ΑΝΕΛ και μετά βλέπουμε».