«Η πολιτική που θα ακολουθήσουμε δεν είναι σκιώδους κυβέρνησης» δήλωσε ο βουλευτής και επικεφαλής της ομάδας των «Εντάξει» Σταύρος Καλαφάτης, δίνοντας το στίγμα του πώς θα κινηθεί η παράταξή του ως αντιπολίτευση στον Δήμο Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Καλαφάτης, σε συνάντηση που είχε σήμερα με δημοσιογράφους, άσκησε έντονη κριτική στον δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη. Έκανε λόγο για «καλυμμένο λαϊκισμό», για «φοβερές αρρυθμίες» καθώς επίσης για «ανησυχητικά φαινόμενα και φθορά στη διοίκηση» ενώ χαρακτήρισε «τραγέλαφο» την εξαγγελία για δημιουργία μικρών δημαρχείων.

«Ο ρόλος μιας αντιπολίτευσης είναι πολύ σοβαρός, αρκεί τι θα εκπέμψει. Θα συναινούμε σε θέματα του δημοτικού συμβουλίου που είναι για το καλό της πόλης και θα ασκούμε δριμεία κριτική σ’ άλλα» ανέφερε ο κ. Καλαφάτης.

Σε ερώτηση εάν θα ασκεί τα καθήκοντά του στον Δήμο Θεσσαλονίκης όλη την πενταετία απάντησε: «Ο κόσμος είπε, ο Μπουτάρης δήμαρχος και ο Καλαφάτης αντιπολίτευση. Θα ασκήσω τα καθήκοντα που μου ανέθεσε ο κόσμος. Εδώ είμαι και με αξιολογείται».