Την απόφαση της κυβέρνησης να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή σχολίασε την Παρασκευή ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρος Κοντονής.

Μιλώντας στον Real FM και απαντώντας στο ερώτημα αν από αυτή την κίνηση μπορεί να «παγώσει» η εκλογολογία, σημείωσε: «Όχι, δεν μπορώ να το πω αυτό με απόλυτη βεβαιότητα. Το αντίθετο μάλιστα. Ανά πάσα ώρα και στιγμή μπορεί να συμβεί το οτιδήποτε, μπροστά σε πάρα πολύ κρίσιμα νομοσχέδια τα οποία έρχονται το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Υπό αυτή την έννοια θέλω να πω ότι όλη αυτή η διαδικασία της ψήφου εμπιστοσύνης μπορεί να είναι μία συνταγματική διαδικασία και δεν την κρίνουμε έτσι, κρίνουμε όμως και τοποθετούμαστε ότι αυτή η διαδικασία βλέπει το εσωτερικό της συγκυβέρνησης και το εσωτερικό των κομμάτων τα οποία συγκυβερνούν».

«Εξαιτίας των πολλαπλών προβλημάτων τα οποία είχαν υπάρξει την τελευταία περίοδο μεταξύ των δύο κομμάτων που συγκυβερνούν, αλλά και αντιδράσεων βουλευτών, ήρθε αυτή η πρόταση για να διασκεδάσει όλες αυτές τις αρνητικές εντυπώσεις», πρόσθεσε.

Στο ερώτημα αν μπορεί να λειτουργήσει αυτή η ψήφος εμπιστοσύνης στη Βουλή σαν πρόκριμα για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε: «Η πολιτική ήττα της κυβέρνησης σε αυτό το επίπεδο, της ψήφου εμπιστοσύνης, θα είναι ότι όχι μόνο η κοινωνία δεν πείθεται από αυτά τα οποία ακούγονται από την κυβέρνηση, η κοινωνία θα ακούσει το εναλλακτικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και η κυβέρνηση δεν θα αναμετρηθεί αυτή τη φορά με τους 151 ή τους 154 θα αναμετρηθεί με τον αριθμό 180».