Ζητήματα πολιτιστικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Σαουδικής Αραβίας, συζήτησαν σήμερα Τετάρτη (5/5) η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη και ο πρέσβης της Σαουδικής Αραβίας Dr Saad Alammar.

Όπως ενημερώνει ανακοίνωση του ΥΠΠΟΑ, τόσο ο πρέσβης όσο και η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού εξέφρασαν την επιθυμία και τη βούληση των δύο χωρών για σύσφιξη των πολιτιστικών σχέσεων και με την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ της Ελλάδας και της Σαουδικής Αραβίας.

Επίσης, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, οριστικοποιήθηκε η επίσημη επίσκεψη του υπουργού Πολιτισμού της Σαουδικής Αραβίας, πρίγκιπα Badr bin Abdullah bin Farhan Al-Saud για το διάστημα 18-20 Μαΐου 2021.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Αθήνα ο υπουργός Πολιτισμού της Σαουδικής Αραβίας και η Λίνα Μενδώνη θα έχουν συνομιλίες για θέματα ευρύτερης συνεργασίας των δύο χωρών στους τομείς της πολιτιστικής κληρονομιάς και του σύγχρονου πολιτισμού.

Ο πρίγκιπας Badr bin Abdullah bin Farhan Al-Saud εξέφρασε την επιθυμία κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Αθήνα να επισκεφθεί αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.