«Δεν διαπραγματευόμαστε ούτε τις έδρες ούτε τις καρέκλες μας. Έχουμε μια έντιμη, δημόσια πρόταση. Εμείς έχουμε κάποιες κόκκινες γραμμές που είναι βασικά στα εθνικά μας θέματα. Δεν πρόκειται να συμμετέχουμε σε καμία κυβέρνηση αν δεν έχει εξασφαλιστεί: η προστασία του όρου Μακεδονία για το Σκοπιανό, η προστασία της Θράκης που δέχεται σφοδρή επίθεση από την τουρκική πολιτική, το θέμα του κυπριακού, τα ελληνοτουρκικά», δήλωσε τη Δευτέρα ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, μιλώντας για το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 και απαντώντας στο ερώτημα αν λέει «ναι» στη συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ υπό προϋποθέσεις, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων απάντησε: «Βεβαίως, υπό προϋποθέσεις με τον οποιοδήποτε για μία κυβέρνηση εθνικής ενότητας, όχι με τη ΝΔ του Σαμαρά όχι με το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου».

Ο κ. Καμμένος αναφέρθηκε και στο θέμα της Ραχήλ Μακρή, η οποία την προηγούμενη εβδομάδα παραπέμφθηκε στην επιτροπή δεοντολογίας του κόμματος, μετά από διαδικτυακά της σχόλια κατά της νέας τομεάρχου Πολιτισμού των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Γεωργίας Στεφανάκη, και άλλων στελεχών της παράταξης.

«Πολύ καλή βουλευτής, έκανε πολύ καλή δουλειά», σημείωσε ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. για να προσθέσει όμως ότι «υπέπεσε όμως σε τεράστιο σφάλμα. Την ημέρα που παρουσιάζαμε τα κόκκινα δάνεια παρασύρθηκε σε ένα διάλογο και υβριστικό προς στελέχη των ΑΝ.ΕΛ. μέσω Facebook».

Σε ερώτηση αν θα προχωρήσει στη διαγραφή της, απάντησε: «θα αποφασίσουν τα αρμόδια όργανα», προσθέτοντας ότι «μακάρι να ζητήσει συγνώμη από τα στελέχη και να το δεχτούν κι εκείνα».