Την άποψη ότι η παρέα των προσώπων της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ με ανθρώπους του παλιού συστήματος του ΠΑΣΟΚ έχει αλλοιώσει τα αριστερά τους αντανακλαστικά, εξέφρασε ο Σταύρος Θεοδωράκης, υποστηρίζοντας ότι «η κυρία Δούρου και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έπρεπε να πρωταγωνιστούν στον έλεγχο των πλαστών πιστοποιητικών».

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο ιδρυτής του Ποταμιού δήλωσε ότι και αυτός έχει πάει στο Άγιον Όρος, αλλά δεν είναι από αυτούς που μένουν μόνοι τους με την εικόνα.

Σχολιάζοντας τις χθεσινές δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη για το «bank run», ο κ. Θεοδωράκης είπε ότι δεν του αρέσουν οι υπερβολές, και πρόσθεσε χαριτολογώντας ότι «είμαι βέβαιος ότι ο κύριος Βαρεμένος δεν θα φάει τα λεφτά του κυρίου Γεωργιάδη».

Για το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας Ποτάμιου – ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι είναι πολύ νωρίς ακόμη να απαντήσει, ενώ τάχθηκε υπέρ των πολύ καλών δημόσιων Πανεπιστήμιων, αλλά και της ίδρυσης μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων.

«Το σχέδιο μας για τη χώρα είναι πολύ κοντά στην τελική του διαμόρφωση» είπε ο κ. Θεοδωράκης, και υποστήριξε ότι κοινός τόπος όλων των δημοσκοπήσεων είναι ότι το Ποτάμι κινείται γύρω στο 7%. «Όλοι χάνουν τις δυνάμεις τους γύρω από εμάς εκτός από μας» ανέφερε.