Στην επικοινωνιακή αντεπίθεση περνάει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης που επιλέγει να προβεί σε δύο τηλεοπτικές εμφανίσεις μέσα σε χρονικό διάστημα μόλις τεσσάρων ημερών, κάτι που δεν το συνηθίζει.

Σήμερα στις 19:50 το βράδυ παραχωρεί συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων και τη δημοσιογράφο Μάρα Ζαχαρέα, κάτι που ανακοίνωσε και η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη. Ο πρόεδρος της κυβέρνησης αναμένεται να αναφερθεί αναλυτικά μεταξύ άλλων στην πορεία του προγράμματος των εμβολιασμών, στη διαχείριση της πανδημίας και στην κατάσταση που έχουμε περιέλθει, στις αντοχές της ελληνικής οικονομίας, στο άνοιγμα της αγοράς αλλά και τις διαμαρτυρίες που καταγράφονται από τους εμπόρους για το παρατεταμένο κλείσιμο των επιχειρήσεών τους.

Το ερχόμενο Σάββατο 10 Απριλίου, ο κ. Μητσοτάκης θα βρεθεί καλεσμένος της εκπομπής «Πλάνα με ουρά» στην ΕΡΤ 2, προκειμένου να μιλήσει για τους τετράποδους φίλους μας, τα ζώα. Κατά καιρούς έχει δείξει τα συναισθήματα που τρέφει για τα κατοικίδια και αυτό θα επιχειρήσει να κοινωνήσει προς τα έξω και με την παρουσία του στη συγκεκριμένη εκπομπή, η οποία θα μεταδοθεί από τη δημόσια τηλεόραση στις 18:00 το απόγευμα.