«Βέλη» προς την κυβέρνηση για τον τρόπο αντιμετώπισης του κορονοϊού εξαπέλυσε ο Δημήτρης Κουτσούμπας κατά τη συζήτηση με θέμα την προανακριτική επιτροπή για τον Νίκο Παππά και τις τηλεοπτικές άδειες.

Όπως χαρακτηριστικά είπε ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, «την ώρα που η πανδημία έχει “χτυπήσει κόκκινο”, τα ρεκόρ, σπάνε το ένα μετά το άλλο σε κρούσματα και σε διασωληνωμένους, το δημόσιο σύστημα υγείας, έχει καταρρεύσει και το ιδιωτικό, όχι μόνο δεν επιτάσσεται, αλλά κάνει και χρυσές δουλειές από πάνω, την ώρα που επιβάλλονται νέα σούπερ μνημόνια, τι πιο βολικό, τι πιο αποπροσανατολιστικό από μια συζήτηση για τη σύσταση μιας ακόμη προανακριτικής επιτροπής…».

Επισήμανε ότι, «πλείστες όσες προανακριτικές, εξεταστικές επιτροπές συστήνονται, προσφέρουν θέαμα, και στο τέλος απλά συγκαλύπτουν τις βαθύτερες αιτίες της διαπλοκής των διαφόρων αστικών κομμάτων με τα διάφορα επίσης οικονομικά και επιχειρηματικά συμφέροντα».

Είπε ότι για τον λαό και τα προβλήματά του «αυτό που επείγει σήμερα, δεν είναι μια ακόμη τέτοια προανακριτική, ωστόσο για τις εκάστοτε κυβερνήσεις, για το αστικό πολιτικό σύστημα, συζητήσεις σαν τη σημερινή, θεωρούνται και “οξυγόνο”, για να κρύβουν την άθλια πραγματικότητα και για να συντηρούν μια αποπροσανατολιστική διπολική αντιπαράθεση».

Υπενθύμισε ότι το ΚΚΕ έχει ήδη τοποθετηθεί γι’ αυτή καθ’ εαυτή τη συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής, και η θέση του είναι ότι «η πρόταση της ΝΔ δεν τεκμηριώνεται με τα μέχρι τώρα στοιχεία, που είναι σε γνώση των κομμάτων. Βεβαίως, θα μπορούσε στη Βουλή να συσταθεί μια εξεταστική επιτροπή, ώστε να διερευνηθούν όλες οι πτυχές της υπόθεσης και οι ευθύνες που απορρέουν για πολιτικά πρόσωπα και πρώην υπουργούς».

«Σε κάθε περίπτωση για το ΚΚΕ είναι ξεκάθαρο. Όλες, μα όλες οι κυβερνήσεις, ανάμεσα σε αυτές και του ΣΥΡΙΖΑ, όπως τώρα της ΝΔ, προσπαθούν να παίξουν πολιτικά παιχνίδια με τα ΜΜΕ, με τους μεγαλοεπιχειρηματίες που ελέγχουν την ενημέρωση» πρόσθεσε ο κ. Κουτσούμπας σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρτακτορείο Ειδήσεων.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε να μπει στο παιχνίδι των ΜΜΕ, επιχειρώντας μια αναδιανομή της πίτας ανάμεσα πάλι σε μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα», ανέφερε και συμπλήρωσε: «Ανακάτεμα της τράπουλας και αποτύπωση των νέων συσχετισμών στο επιχειρηματικό πεδίο, αυτή ήταν η ουσία και ο βαθύτερος σκοπός του νόμου Παππά και του διαγωνισμού για τις άδειες. Και δεν ήταν φυσικά η προστασία του αγαθού της ενημέρωσης ή το να πληρώσουν οι καναλάρχες για τις άδειες».

Τόνισε ότι μετά τον διαγωνισμό ξεκίνησαν «οι εκπτώσεις προς τους μεγαλοϊδιοκτήτες για το αντίτιμο που έπρεπε να καταβάλουν, ότι υπήρξαν ευνοϊκές ρυθμίσεις για άλλες δραστηριότητές τους και τελικά εν μέσω πανδημίας ήρθε η κυβέρνηση τώρα της ΝΔ να τους χαρίσει βέβαια ολόκληρη την ετήσια δόση της τάξης των 3,5 εκατ. ευρώ, για την ακρίβεια 3.400.000 ευρώ. Τους βάζετε να καταβάλλουν και 50 χιλιάδες».

Είπε ότι χαρίζονται χρήματα που «θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν για τη στήριξη του δημοσίου συστήματος υγείας, για τα σχολεία, για μέσα μεταφοράς, για να στηριχθούν εργαζόμενοι, για να καλυφθούν άλλες επείγουσες ανάγκες και πολλά προβλήματα» και τόνισε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ έχει βάλει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του σε αυτό το τηλεοπτικό τοπίο. Γιατί κι αυτός παρέδωσε την ενημέρωση στα μεγάλα συμφέροντα».

Υπενθύμισε ότι το ΚΚΕ, όταν ψηφιζόταν ο νόμος Παππά, έλεγε ότι «δεν μπορεί να υπάρχει πραγματική, αντικειμενική ενημέρωση, όταν αυτή είναι στα χέρια των μεγάλων επιχειρηματιών» και τότε ο ΣΥΡΙΖΑ έλεγε επί λέξει ότι «τα κανάλια είναι σπορ για μεγάλα πορτοφόλια».

Αναφερόμενος σε δηλώσεις του υπουργού Υγείας, επισήμανε -μεταξύ άλλων- ότι «θέλετε δημόσιο σύστημα υγείας εμπορευματοποιημένο, υποβαθμισμένο για να κάνουν χρυσές δουλειές οι έμποροι της υγείας είτε κλείνοντας δουλειές με το δημόσιο, είτε πουλώντας ακριβά τις υπηρεσίες υγείας στις ιδιωτικές δομές».

Υπογράμμισε ότι, παρά τις επιθέσεις στους αγωνιστές συνδικαλιστές υγειονομικούς, ο λαός γνωρίζει την μάχη των νοσοκομειακών γιατρών και της Ομοσπονδίας τους για σωθούν ανθρώπινες ζωές και στηλίτευσε την «εκδικητική απόλυση» του προέδρου του συλλόγου εργαζομένων του νοσοκομείου «Άγιος Σάββας», Κώστα Καταραχιά, σημειώνοντας ότι είναι «ο μοναδικός επικουρικός γιατρός σε όλη τη χώρα που δεν πήρε παράταση της σύμβασής του μέχρι τον Οκτώβριο. Την ώρα που το σύστημα έχει ανάγκη από προσλήψεις».

Είπε ότι αν είχε εισακουστεί το ΚΚΕ η κατάσταση με τον μαζικό εμβολιασμό θα ήταν διαφορετική, και εγκάλεσε την κυβέρνηση ότι «ροκανίζει πολύτιμο χρόνο, έρμαιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής συμμετέχοντας έτσι στον σκληρό εγκληματικό ανταγωνισμό μεταξύ των διαφόρων ομίλων του φαρμάκου, που στοιχίζει όμως σε ανθρώπινες ζωές».

Υπενθυμίζεται ότι, «παρών» θα δηλώσει το ΚΚΕ στην ψηφοφορία για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής κατά του Νίκου Παππά.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.