Την κολοκυθιά με τις δόσεις του ΕΝΦΙΑ παίζει η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ, που μιλά επίσης και για παλιμπαιδισμό που εξοργίζει τους Έλληνες.

«Παλιμπαιδισμός της συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, για τον ΕΝΦΙΑ που έχει εξοργίσει τους Έλληνες. Τώρα παίζει την «κολοκυθιά» με τον αριθμό των δόσεων, λες και τελικά οι Έλληνες δεν θα πληρώσουν τα προϋπολογισμένα 3,2 δις, που είναι και ο αναλλοίωτος μνημονιακός στόχος» λέει ο Τέρενς Κουίκ.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ναυτεμπορικής», ανατροπές στο καθεστώς του ΕΝΦΙΑ, με περισσότερες απαλλαγές για ειδικές κατηγορίες πολιτών, τα «κενά» διαμερίσματα, καθώς και περισσότερες δόσεις, από έξι έως και οκτώ, σχεδιάζουν τώρα οι επιτελείς του υπουργείου Οικονομικών προκειμένου να αμβλυνθούν οι αντιδράσεις από το φόρο σοκ που δημιούργησε σε δεκάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες η πρώτη εφαρμογή του φόρου.

Πλήρως, το «σκηνικό» του ΕΝΦΙΑ αναμένεται να έχει ξεκαθαρίσει έως και τις 26 Αυγούστου, οπότε και αναμένεται να έχει κατατεθεί στη Βουλή η νομοθετική ρύθμιση που θα περιλαμβάνει τις διορθώσεις, τον αριθμό των δόσεων, αλλά και την παράταση καταβολής της πρώτης δόσης έως το τέλος Σεπτεμβρίου.