Δριμεία επίθεση εξαπέλυσε στην κυβέρνηση ο Πάνος Καμμένος όσον αφορά στις εξελίξεις με τα Ταμεία των ενστόλων. Ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων έκανε λόγο για «πραξικόπημα» και «εγκληματική ενέργεια».

Ο Π. Καμμένος, ο οποίος συμμετείχε στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των ενστόλων των Σωμάτων Ασφαλείας, έξω από τη Βουλή, σήμερα το μεσημέρι, επιτέθηκε στην κυβέρνηση λέγοντας ότι «αποφάσισε με ένα άρθρο στο δήθεν πολυνομοσχέδιο να μην περικόψει κρατικές δαπάνες, αλλά να βάλει “χέρι” στα ταμεία των ενστόλων».

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων ανέφερε ότι τα συγκεκριμένα ταμεία δημιουργήθηκαν με βασιλικά διατάγματα από το 1950 μέχρι το 1970 και σημείωσε ότι «δεν υπάρχουν κρατικές επιχορηγήσεις, δεν υπάρχουν κοινοτικοί πόροι, δεν υπάρχουν εργοδοτικές εισφορές».

«Είναι τα χρήματα που οι ίδιοι οι αστυνομικοί, οι λιμενικοί και οι πυροσβέστες έχουν τοποθετήσει από το μισθό τους σε ιδιωτικό λογαριασμό. Και έρχονται σήμερα η συγκυβέρνηση και η τρόικα και ληστεύουν τις αποταμιεύσεις των ενστόλων μετά από την πολιτική εξαθλίωσης τους» είπε ο κ. Καμμένος και πρόσθεσε: «Αυτό είναι πραξικόπημα, είναι αντισυνταγματικό. Πρόκειται για εγκληματική ενέργεια».

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν, επίσης, οι βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ, Παύλος Χαϊκάλης, Κώστας Δαμαβολίτης και ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος Νίκος Νικολόπουλος.