Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση άσκησε από το βήμα της βουλής άσκησε ο βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέκος Φλαμπουράρης, αναφερόμενος στον τρόπο άσκησης της κυβερνητικής πολιτικής.

«Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας επέλεξε να κυβερνήσει το 2021 με χαρακτηριστικά της δεξιάς της δεκαετίας του 1960. Ούτε στο χειρότερο εφιάλτη μου δεν είχα φανταστεί ότι θα ξαναζήσω μέρες του 114, με περιορισμό των διαδηλώσεων, ανελέητο κυνηγητό της νεολαίας, συλλήψεις δικηγόρων, διώξεις πολιτικών αρχηγών, διώξεις βουλευτών για την έκφραση γνώμης μέσα στο κοινοβούλιο, απολύσεις μη αρεστών δημοσιογράφων.»

Ο πρώην υπουργός Επικρατείας ανέφερε ότι «Η μόρφωση και η είσοδος στο πανεπιστήμιο ήταν, και είναι ακόμα και σήμερα, ο δρόμος για μια καλύτερη ζωή» και ότι «Η παιδεία αναδείχθηκε διαχρονικά ως Δημόσιο αγαθό, άμεσα συνδεδεμένο με τη δημοκρατία και με αγώνες και θυσίες».

Τόνισε επίσης ότι «κανένας αγώνας για τη Δημοκρατία δεν έγινε χωρίς αίτημα για την παιδεία και κανένας αγώνας για την παιδεία δεν έγινε χωρίς Δημοκρατικά πολιτικά αιτήματα» και υπενθύμισε τους πανδημοκρατικούς αγώνες για το 15% για την Παιδεία και το « Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία» στο Πολυτεχνείο το 1973.

Ο Αλέκος Φλαμπουράρης υποστήριξε ότι «ενάντια στις επιλογές της κυβέρνησης για κατάργηση του ακαδημαϊκού ασύλου, επιβολή μόνιμης αστυνόμευσης μέσα στα πανεπιστήμια, μείωσης κατά 25-35 χιλιάδων εισακτέων φοιτητών στο Δημόσιο Πανεπιστήμιο, εξομοίωση των 5ετων πανεπιστημίων με τα 3ετη κολέγια και συκοφάντηση του δημόσιου πανεπιστήμιου ονομάζοντάς το «κέντρο ανομίας» και τους φοιτητές μπαχαλάκηδες, το παιδί του ανώνυμου Έλληνα που μάτωσε στις πανελλήνιες, μαζί και η οικογένειά του, για ένα καλύτερο αύριο, θα διεκδικήσει τη ζωή και την πατρίδα του.»

Οι νέοι «με τα πρησμένα πόδια που τους έλεγαν αλήτες», θα κάνουν όπως πάντα το χρέος τους».

Τέλος ο Αλ. Φλαμπουράρης αναφέρθηκε στον τρόπο που αντιμετωπίζει την πανδημία η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και καυτηρίασε τις αντιφατικές και αλλοπρόσαλλες επιλογές της.

«Κύριοι της κυβέρνησης σας παρακαλώ να συνέλθετε, να σοβαρευτείτε, να μην παίζετε με τη ζωή των ανθρώπων και την προσωπική – οικογενειακή – κοινωνική και οικονομική ηρεμία τους » ανέφερε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε ότι «οι τελευταίες συμπεριφορές σας μας τρομάζουν, μας δημιουργούν ανασφάλεια, δεν εμπιστευόμαστε τους χειρισμούς σας για την πανδημία, αλλά και την οικονομία».